Hästi mooritud venelane on eestlase parim toit

Hoidkem teineteist!Minu arust solvas jutukese kirjutanud onu küll venelasi. Noh milleks on vaja toidust rääkiva jutu juurde kirjutada ksenofoobsete inimeste arvamusi teemal, keda oleks kõigepealt vaja maha lüüa? Vähe ma usun, et alati, kui korealased söögilauda istuvad, meenutavad nad kõigepealt halva sõnaga jaapanlasi. Loomulikult ei mõtle niimoodi ka ükski normaalne eestlane venelaste kohta. Ma pole üldse sellist väljendit kuulnudki.

Pikemalt siin:
Toiduajakiri solvas venelasi
Täiendatud kell 16.30! Politsei ilmunus seaduserikkumist ei näe! (No keda see põhiseadus ikka peale õiguskantsleri ja presidendi huvitab).

Aga tegelikult alustas venelaste ära söömise kampaaniat IRL juba tsut aega tagasi. Kui mina nägin esmakordselt tänaval IRLi reklaami, kus on kujutatud Muhu rahvariides nukku taldrikul ja seal juures teksti, et eestlane ei peaks enam lemmiksöögina teist eestlast tarvitama, vaid võiks hoopis Eestimaal uue söögi järgi ringi vaatata, siis selle loogika järgi on ju kõige lihtsam minna eestlaste söömise tavalt ümber venelaste söömise tavale?

Miks peaks üldse valimisreklaamis rääkima söömisest? Sel aastal tulevad europarlamendi- ja kohalikud valimised. Ma ei näe sellel reklaamil mingit seost kummagi valimise temaatikaga.

Ning siia otsa sobib kohe järgmine teema: Michali sõnul võib valimisreformi arutelu alata lähikuudel ja 25.02 Parlamendipoliitikud on valimiste ühitamises eri meelt. Milline on kahede valimise ühildamise eesmärk? Põhjendus, et raha läheks vähem, on põhimõtteliselt tervitatav, sest valimiste-eelne reklaam mängib ikka liiga kaua saasta kehvasti seedivate inimeste närvidel. Kuna valimisreklaami ainuke eesmärk on värvilise pildiga valetamine (nagu eelmiste valimiste kogemused on tõestanud), siis ei ole ka vahet, et millise valimise eel meile ilusaid mehi või maksuvabu reedeid lubatakse. Tegelikult oleks meie peaministril ilmselt maru piinlik Euroopa kolleegide ees, kui meil seekord aint näiteks 15% inimesi europarlamenti valima läheks ja selline number oleks vägagi tõenäoline.

Aga reklaamidest edasi. Maksuvabade reedete tulemused on juba eelarvete kärbetes näha ja samuti on hulk naisi ja mehi läinud välismaale nonde ilusate meeste otsinguile. Selleni viivadki reklaamid, kus on vaid lubadused, aga tulemuste analüüsi või muudatuste tegelikke põhjuseid pole antud. Tõeline kokkuhoid oleks üldse kõik 3 valimist korraga ära teha ja kuna europarlamendi valimiste päev on kõrgemalt määratud, siis tuleks vaid meie põhiseadusesse kirjutada, et valimised on siis, kui Brüssel ütleb.