Millega ripsmed puhtaks saab?

GeneratePool aastat tagasi olin ma naine, kes hiilgas oma loomuliku iluga, aga nüüd armastan ma erinevaid enesemaalinguid. Ma ei värvinud isegi ripsmeid, kuna mul on täiesti musta värvi ripsmed. Päris pikad ja kõverad. Ma natuke isegi kartsin ripsmeid värvida, kuna ma nutan päris tihti. Kui õues puhub külm tuul, teeb see mind nii kurvaks, et pisarate pühkimisest märgub pool kinnast. Emotsionaalsusest nutta on ka vahva. Selle nädala kurveim hetk oli siis, kui Meisterkoka saatest taheti ühte onu koju saata. Mul oli temast nii kahju – inimene tahab süüa teha ja ennast ekraanil miljonite inimeste eest käki keeramise eest mõnitada lasta, aga, vot, ei lubata. Nii kurb! Noh ja kui sa pidevalt pisaraid pillad, siis tekivad panda silmad. Kõik inimesed, kes ripsmeid ei värvi, teavad, et ripsmetušš ja pisarad annavad kokku panda silmad.

Miks ma eelmises lauses ütlesin, et nii teavad inimesed, kes ripsmeid ei värvi? Aga seepärast, et tänapäevased ripsmetuššid püsivad peal nagu moosipurgi kaas. Lõika või ripsmed maha, kätte ei saa. Ma ei tea kas tänapäeval üldse müüakse veel mingit tušši sildiga, et permanentne vms, kuna kõik värvid kannatavad ära ka kõige suuremad paduvihmad.

Ma tellisin emalt aastavahetusekingiks uue ripsmetušši. Kuigi mu ema pole vist ka kunagi elus end meikinud, lasin tal endal valida, millise ta ostab. Mina jäin tema valikuga väga rahule. Sain kingikotis pildil kujutatud L’Oréali “Million Lashes So Couture”, mida praegu igal pool reklaamitakse ja tõesti teeb imeilusad pikad ja tihedad ripsmed. Pealegi on see värv lõhnastatud, hästilõhnavad silmad on päris huvitav nähtus ja kuigi mul on tundlikud silmad, ei ärrita see lõhn  mind. Kuid õhtul maha ta ei tule. Proovisin eile dušši all: lasksin tükk aega endale vett otse näkku, ei midagi. Isegi seebi lisamisel ei tahtnud ta veel ära tulla. Ja nii ongi: paar esimest minutit ei reageeri ta mingitele ärandamisvahenditele ja alles siis hakkab vaikselt ära tulema. Millega teie ripsmetuššist vabanete? Mis juhtub, kui ma teda maha ei võta? Ripsmed kukuvad ära? Mul on karvakasv nagu mingil isasel 😀

Mida jälgida ripsmete värvmimisel (algajale sõjamaalingute tegijale)

Ripsmeid saab ka valesti värvida, kui ei tea, mida võiks tähele panna. Ripsmeid värvitakse ideega, et nii paistavad silmad suuremad. Ma ei tea, miks silmad suured peaks olema ja mis siis saab kui sul juba ongi kole suured silmad. Kuna mul on silmad peaaegu nagu hiinlasel, siis mulle kulub suurendamine ära küll. Seega pean ma vaeva nägema silmalaugude välisnurgas, sest sealt tuleb ripsmeid eriti hoolikalt väljapoole siluda. Sisenurgas nina poole silumisega ma tegelenud pole, aga ilmselt võiks ka seda teha. Mida ma varem ei teadnud, et ripsmeid värvitakse mitu korda. Ei ole nii, et tõmbad üks kord üle ja nii jääbki. Nii on jube igav. Mina värvin kaks korda, aga vabalt võib värvida ka kolm ja rohkem kordi, seda pikemad ja tihedamad nad jäävad. Mingid inimesed värvivad kõigepealt otsi ja pärast terves pikkuses ripsmed ära.

Mitmeid kordi värvimisega saavad ka ripsmed paremini läbi kammitud, kuna teine asi, mida tuleb jälgida, on see, et ripsmed ei kleepuks omavahel kokku ja oleksid kenasti rivis. On ka olemas ripsmetušše, mis teevad sulle animetegelase ripsmed, aga tavaline ripsmetušš teeb seda, mida pakendil lubatakse ja ripsmete omavahel kokkukleepimine on halb maitse. Nagu ka värvitükid ripsmetel.

Meikimist jumaldavad inimesed kasutavad ka ripsmekoolutajat, et karvad kenasti kõverad oleksid. Ma ostsin ka endale selle koolutaja, ühe õlle hinnalise, aga kasutanud teda väga pole, kuna mul on päris kõverad ripsmed. Seda, et ripsmete värvimine on silmameigi viimane tegevus, teavad vist kõik. (Ja et värvida tuleb ka alumised ripsmed.)

Vot selline jutt ripsmete värvimisest. Millega teie ripsmed puhtaks saate?

10 comments

  1. Ossa vaeseke 🙂 Vee ja seebiga ei saagi mitte midagi maha. Osta mingi silmameigi eemaldaja. Kõige parem on L´Oreali mitsellaarvese üldse, sellega võid muud meiki ka maha võtta.

    Meeldib

  2. mul on mingi ripsmetušši eemaldaja, aga ma pole jõudnud seda veel uue tuššiga proovida. mulle on siiani meedinud, et pesen nägu oma näopesugeeliga ja siis tuleb kõik korraga maha, aga selle uue tuššiga läheb jube pikk aeg enne kui ta “lahti” tuleb. mingit tuttav rääkis, et tal ka meigieemaldajaga kohe ei tule, vaid tsuti tuleb oodata. sul see mitse.. töötab hetkega?

    Meeldib

  3. Kookosrasv ja vatipadi, kergelt tuleb ka veekindel silmadele liiga tegemata! Igasugused eemaldaad minul näiteks ajavad silmad kipitama ja põletikuliseks, kookosrasvaga seda muret ei ole ja kiiremini saab ka, ei pea minuteid “sulatama” värvi maha.

    Meeldib

  4. Ma kookosrasva ostmise peale olen mõelnud: nii ilublogijad kui veganid kasutavad ja kiidavad seda. Peaks ära ostma. Proovisin ripsmeid oliiviõliga puhastada, eriti vahet vee ja seebiga polnud.

    Meeldib

  5. Endal ka see so couture olemas ja ainus põhjus, miks välja vahetasin (million lashes ripsmetuššid kõik lemmikud) oli see, et selle eemaldamine on tüütu. See tõepoolest ei taha pesuvahendite ega ka veekindla silmamieigi eemaldajaga maha tulla. Selle ainsaks nipiks on soe vesi. Mida soem seda parem, kasvõi alguses lihtsalt sooja vett sõrmedele lasta ja seejärel õrnalt ripsmeid sõrmedega mudida vms – seejärel alles pesuvahendiga (endal näopesuvaht, meeldivad rohkem kui geelid) hakkata “hõõruma” ja seejärel jälle sooja veega loputada. Nii saab selle päris edukalt maha 🙂

    Meeldib

    • st mida soojem*, juhul kui keegi tahab norida 😀
      Üldiselt so couture tegelikult tuleb sooja veega ka niisama ilma vahenditeta maha, tahab sellist näppimist, et sõrmedega tõmbad nagu tükkidena ripsmetušši maha (peaasi, et ripsmeid ennast ei kaku). Aga soe vesi kipub nahka liialt kuivatama ja endale muutus see tüütuks. Uus maybelline lash sensational on ka suht samasse kanti, pigem tahab sooja vett kui head meigieemaldusvahendit. Mõnes mõttes on hea (nt lume ja vihmaga ei hakka jooksma, ei jäta nahale jälgi ja ei pudene), aga eemaldamine on jah jamam kui isegi veekindlal ripsmetuššil

      Meeldib

      • Oi, tänud, Kissu! Eks ma pikapeale sain ta näopesuga ikka maha ka, aga ma kujutasin oma teadmatuses ette, et peaks kiiremini ju ka saama.

        Meeldib

  6. Ma kahtlustan, et suitsusilmade mood ongi tekkinud kellegi nutmise või higistades ja meigiga magamise tagajärjel tekkinud pandameigist, mis pohmas pead parandades peeglis meeldima hakkas.

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.