Pikki juukseid kannavad ainult vanamoodsad naised

Kõik, kes natukenegi tunnevad huvi, mis mujal maailmas naistemoes toimub, teavad, et enamus tuntud lauljaid ja näitlejaid on juba ammu oma pikkadest juustest loobunud ja kannavad moodsaid lühikesi soenguid. Ja kui keegi veel pole sellest kuulnud, siis näiteks siin on pildid kuulsatest naisest enne ja pärast juustelõikust: LINK1, LINK2, LINK3.

Kuna pikkade kiharate mahalõikamine mujal maailmas algas juba paar aastat tagasi, siis oleks aeg, et see trend ka lõpuks meile jõuaks. Tavaliselt jõuavad erinevad riietustrendid meile umbes kolme aastaga. Kusjuures kummaline on see, et minu arvates jõudsid kaheksakümnendatel nõuka ajal, kui internetti polnud veel olemaski ja sensuur valvas hoolega, et kapitalistlik info nõukogude inimese kõrvadesse ei jõuaks, moetrendid meile hoopis kiiremini kui nüüd, kui info levimine on miljon korda lihtsam. Vaadake kaheksakümnendate fotosid meilt ja mujalt, päris sarnaselt on noored riides, kuigi siinpool piiri tuli see kätte tutvuste ja käsitööga ja kapitalistlikus maailmas pidi vaid rahakotiraudu valla hoidma.

Ma tean küll kuidas eluaeg pikki juukseid kandnud naised lausa kardavad neid maha lõigata. Neil on tunne, et nad kaotavad sellega oma naiselikkuse ja paistavad välja nagu poisid. Ma arvan, et kui seda naiselikkust ainult nii palju ongi, kui juustesse mahub, siis ei varja te oma mehelikkust ka juustega ära. Pealegi – mehed kannavad ju ka pikki juukseid, tihtipeale just eriti mehelikud mehed, need kes rasket muusikat armastavad. Kas neid teevad pikad juuksed naiselikumaks? Vaevalt küll.

Mis viga minul seletada – mul juba on lühikesed juuksed, eksju? Tegelikult on mul tõesti enamuse elust olnud poisipea. Ainult mingi 5-6 aastat olid mul pikad juuksed. Eks tahtis. Ta tahtis, et need oleksid veel blondid ka, aga sellest jamast ma keeldusin. Pikad juuksed on mõnes mõttes mugavad ja mõnes mõttes mitte. Pikkade hooldamine on suhteliselt lihtne. Kuna mul loomulikke lokke pole, siis sirgete juustega ei pidanud mitte midagi muud tegema, kui neid vahetevahel pesema. Kui pikad juuksed mustaks läksid, võis nad hobusesabasse panna ja nii ei paistnud veel mitu päeva välja, et juuksed on mustad. Lühikeste juuste eest tuleb kogu aeg hoolt kanda. Et nad ilusad oleksid, tuleb neid iga kuu lõigata. Pikkade juustega naised käivad juuksuris heal juhul kord aastas. Selleks, et lühike soeng hea välja näeks, saab seda erinevate hooldusvahenditega timmida: lakid, vahud, geelid, veed jne. Pikkade juusteg naised ei oska enamuse nendega midagi teha, sest pikkadele juustele pole neid vaja. Lühikeste juuste puhul ei saa kunagi hommikul kindel olla, kas sa pole endale naljakat uut soengut pähe maganud ja siis tuleb midagi kardinaalset ette võtta, näiteks pea ära pesta ja uus soeng föönitada. Muideks, lühikeste juuste föönitamise aeg on paaaalju lühem kui pikkade, aga seda peab oskama õigesti teha, et soengut vormistada.

Tegelikult on lühikesed juuksed isegi naiselikumad kui pikad. Pikkade juustega ma ei kandnud kõrvarõngaid, sest need ei paistnud välja. Nüüd on mul hull kollektsioon erinevaid kõrvakaunistusi. Juhul kui naisel on kena pikk kael, siis lühikeste juustega paistab see loomulik ehe ka palju paremini välja kui pikkadega.

Meeste arvamus. Mulle ei meeldi mehed, kellele põhimõtteliselt lühikeste juustega naised ei meeldi. Neil meestel on sama hirm, mis noil naistel, kes kardavaid juukseid maha lõigata – need mehed kahtlevad oma mehelikkuses. Aga kui nõrk peab olema, et enda mehelikkuse tõestamiseks on kõrvale vaja pikkade juustega naist? Kusjuure mul on olnud elus juhus, kus mulle on kõrtsis suvaline mees teatanud, et talle ei meeldi lühikeste juustega naised. Mulle tuli see sama tubli ülestunnistusena, nagu ta oleks öelnud – ma olen alaväärsuskompleksides vaevlev mees, kes ei saa enesekindla naisega hakkama. Mulle meeldib, kui mees tunneb end oma mehe kehas kindlana ja teab täpselt, kas ta on hetero või mitte. Ta võib kanda ka patsikesi, aga on ikkagi mees.

Nii, nüüd ma olen pika kihutuskõne pidanud. Lõppu see tänane foto instagrammist, mis mind kirjutama ajendas.

armani

PS! Ma ei tahtnud selle postitusega pikkade juustega naisi kurjaks ajada. Ma pakkusin neile võimaluse mõelda kuidas oma välimust tuunida. Ega kõik inimesed ei peagi moega kaasa jooksma, kui neid see ei huvita.

39 comments

  1. mnjah, ma pean juba aastaid pikki juukseid just sellepärast, et lühikesed – või üldse lühemad, olgu või poolpikad – oleks liiga high maintenance – neid peaks iga natukese aja tagant lõikama ja märksa tihemini pesema. Juuksuris käisin viimati üheksakümnendate alguses, kui soenguid lõiganud sõbrannad kah siia juurde arvata, siis äärmisel juhul üheksakümnendate keskel; ja kui ma pesen pead kord nädalas, siis on juba tihe peapesemine, sest pikad juuksed ei lähe nii kiiresti rasvaseks kui lühikesed, mida ma pidin vähemalt üle päeva pesema. Praegu on nii, et nädalajagu saab ka lahtisi juukseid lehvitada, kui tuju tuleb, pärast seda on ilusam kinni hoida, aga silmatorkavalt mustad nad veel ikka ei ole.

    Ja kuna mu juuksed on jube jonnakad, siis on ainus lühike soeng, mis mu peas hea välja on näinud, paarimillimeetrine siil. Nii kui nad on juba paari sentimeetri pikkused, hakkavad nad hoidma, kuidas ise tahavad, mitte nii, nagu ilus oleks. Tolle siiliga meeldis mulle küll ringi käia, aga seda pidi iga natukese aja tagant värskendama; ja kui ära tüütas, siis oli kohutavalt pikk väljakasvamisaeg, mille ajal ma nägin kogu aeg halb välja.

    No ja praegu tantsimisega tegeldes hoiab tänu pikkadele juustele parukate arvelt kokku – muidu peaks mul olema vähemalt kaks eraldi parukat, aga tegelikult vist ikka pigem kolm – üks mustlastantsu, üks renessansi, üks baroki tarvis.

    Liked by 1 person

  2. ning jah, pikkade juustega on vahel ka lahe ülbe meherollis tantsida, ma kohe tunnen, et ma olen maailma kõige ilusam mees. 🙂

    Meeldib

  3. Ma ei tea, kas sul halle juukseid ka juba on, aga vanemana on lühikesed juuksed teistsugused kui noorena. Enam ei lähe nii ruttu rasvaseks, kuna hormoonid möllavad palju aeglasemalt ja muudes kohtades. Samuti on hallid juuksed väga head, kuna nad hoiavad paremini kui omad vanad karvad. Juuksurit on vaja küll, aga mina näiteks õppisin ise oma juuste lõikamise ära ja paljud kasutavad noid juukselõikusmasinaid, mis teevad, vist, ise pool tööd ära. (PS, ma tuttavatel lõikan ka vahest pudeli õlle eest juukseid)

    ehk – soovitan soojalt ka vanemana katsetada, täiesti teine tera kui noorena 🙂

    Meeldib

    • halle juukseid on, aga ma ei tea, mida sa hea hoidmise all mõtled. mõnes mõttes mul ongi see mure, et hoiavad liigagi hästi, nimelt kuni kolme sentimeetri pikkuseni kasvavad peamiselt ülespoole. ja see näeb kaunis nõme välja.

      ja rasvaseks tegelikult läheb ikka. isegi praegu, kui ma vahel olen A.-l kärpida palunud, siis pärast kärpimist tuleb ikka tihemini pead pesema hakata, vaat et iga nädal kohe, hurjuh.

      ja parukaküsimus jääb muidugi ikka. ilusaid parukaid ei ole üldse kerge leida.

      Meeldib

  4. Inimeste näokujud on niiiiiii erinevad, et mõnele sobib poisipea (ja siin on ka tuhat varianti, MILLINE poisipea) ja mõnele kohe üldse mitte. Mõne puhul ei tea, peaks proovima, aga teise puhul võib ikka kohe öelda, et talle ei sobi. Sõltub ka juuste paksusest, mis soengut sinna lõigata. Muidu see naiselikkuse point on õige küll 🙂 Lõppkokkuvõttes – naised, kandke, mida tahate, peaasi, et end hästi tunnete 🙂

    Liked by 1 person

    • Pikkade juustega on palju vähem erinevaid variante kui lühikestega, nagu sa ütlesid. seega on lühikeste juustega ka rohkem variante eriliselt hea välja näha 😛

      Aga, muidugi, eelkõige peab end hästi tundma, muidu on kõik soengud koledakstegevad.

      Meeldib

  5. Ei tea… võib-olla tõesti olen siis vanamoodne. Aga ma tõesti ei ürita kunagi mingi moe järgi olla ka.
    Olen keskealine, aga mul on pikad juuksed. Mulle nii meeldib olla pikkade juustega. Mulle meeldib tunda pikki juukseid selja peal ja kuidas tuul puhub juustes ja kuidas ma võin olla krunniga asjalik ja kodus haldjalik lahtiste juustega…
    Mulle meeldib see, et ma võin kammimata juuksed suureks krunniks keerata ja nagu ongi soeng kohe valmis.
    Pigem näen ümberringi seda, et just minuvanused ja vanemad mitte nii väga kaunid daamid lasevad endale poisipea lõigata. Hästi naljakad on need vanemate inimeste pidulikud puhvsoengud poisipeadest (a la Anne Veski). Käisin ühel vene peol, kus kõik minust vanemad naised kandsid just sellist soengut.

    Liked by 2 people

    • Anne Veski on terve oma elu sellist soengut kandnud, teda, minuarust, ka mood juba palju aastaid ei huvita. Ta on alati rääkinud, et tal on väga õhukesed juuksed, millega on keeruline üldse mingit soengut teha. Eelarvamus muidugi, tänapäeva (juuksepikendustega) maailmas on kõik võimalik, kui tahta. Alla Pugatšova soengut on tunduvalt keerulisem järgi teha kui Anne Veskit 😀

      Mida sa tahtsid öelda lausega, et sinuvanused ja vanemad mitte nii väga kaunid naised? Et vanemad naised on sinu arvates inetud või et ainult inetud naised lõikavad juuksed maha?

      Minu arvates on vanem endaga rahul olev naine tunduvalt kaunim tänu oma isikupärale, kui noor naine, kes tavaliselt on äärmiselt ebakindel ja omavanustega suhteliselt sarnane.

      Meeldib

  6. Mina jälle ei usalda juuksureid ning külastan neid seetõttu võimalikult vähe, ehk siis loogiliselt võttes on mul ka pikad juuksed. Alati kui ma midagi uut juuksuritelt tahan, väidavad nad, et see ei ole minu laineliste juuste puhul võimalik või siis võtab selle hilisem hooldamine poole mu ajast. Kunagi nooremana oli mul jube, aastast aastasse ühtmoodi lõigatud poisipea (ema käsul) ja tänu sellele psühhotraumale ei julge ma nüüd väga riskida, sest sellest poisipeast normaalse soengu väljakasvatamine võttis ka ilmatu aja. Oleks mingi äpp kuskil, mis näitaks, et mulle sobib mõni äge soeng nagu valatult ja et see jääb ka päriselt selline nagu pildil, teeks ehk isegi ära.
    See meeste ja lühikeste juurde teema on ka mu meelest kentsakas. Eks ilmselt jälle mingi evolutsiooni mõju, et pikkade juustega emane on viljakas ja nüüd nad siis seostavad seda iluga. Mu mees selline mölakas ei ole, et kellelegi tema välimust nina alla hõõruma läheks, aga muidu on ka ikka selline keskmine, kes eelistab naistel pikka ja blondi juust.

    Meeldib

  7. Minu mees pooldas kogu aeg pikki juukseid, aga kui ma need lühikeseks lõikasin, siis kiitis, et nüüd on väga hea mind kaela peale suudelda.

    Meeldib

    • ma tutvusin oma eksiga, kui mul olid lühikesed juuksed, siis ma meeldisin küll. vahepeal läks asi käest ära 😛

      ma räägin, kael on väga oluline kehaosa 🙂

      Meeldib

  8. Kuskil oli ükskord mingi õpetus, kuidas joonlauaga ära mõõta, kas sobib lühike soeng või mitte. Ei viitsi otsida ka, aga mingi lõua ja kõrva kõrguse värk oli. Mulle näitasid arvud, et ei sobi poisipea. Mille üle ma ei kurvasta, sest mullegi pikad juuksed meeldivad. Ette ei tea ennustada, kuidas ma vananen, aga hetkel on plaan pikki juukseid kanda nii kaua kui võimalik. Kui hakkab hirmuäratav tunduma (selja tagant nagu 25, eestvaates 60), lõikan endale Bobi. Sellise õlgadeni.

    Kui ma juustega praegu midagi erilist teha tahan, saan lokid teha (neid on palju erinevaid, näiteks tavaline koolutamine, vahvlikad, suured lained jne). Või juuksed kinni panna (krunn, hobusesaba, punupats, kaks patsi, kalasaba ja sada muud varianti). Või panen ainult pooleldi kinni, ülejäänu jätan lahti (tupeerin tukaosa kõrgeks ja panen tagant klambriga kinni). Siia juurde ka mingite geelidega jantimine (wet look), aga selleks peab juba natuke laines juuks olema, mul endal pole. Kui tahan eriti igav olla, jätan juuksed lahti ja käin ringi nagu vetevana. Mida lühikesel juuksel sellele vastu panna on? 🙂 Arvestades sellega, et iga päev endale uut poisipead ei saa lõigata, umbes 4. päeval saaks juuksed otsa.

    Nii et mu meelest annavad pikad juuksed hoopis rohkem erinevaid võimalusi, lühikesed vaid umbes kolm – soengusse sätitud, peadligi geelitatud või voodis ära magatud kräsu.

    Loomulikult on inimesi, kelle jaoks on juuksed midagi enamat kui lihtsalt karvad. Kes on modellisaadet näinud, see teab eriti hästi. Kuigi modellil peaks eriti suva olema, kuna neil hetkedel, mil kliendil teda pikkade juustega vaja on, monteeritakse pikema jututa (ilus ja loomulik) parukas pähe.

    Kui mulle lühikesed sobiks, võib-olla prooviks ise ka ära. Seda õnneks pole küll kogenud, et kui poisipeaga naist näen, teda mehelikuks peaks, ikka väga 100% naiselik võib poisipea olla. Mis mind aga jõledamalt närvi ajab, on inimesed, kes minu (või kellegi teise) pikki juukseid nähes hakkavad “nalja” tegema, et noh, vetsus pole keeruline nende juustega vä, õhhõõõõhhõõõ? Tahaks vastu küsida, et näe, sul püksid jalas, keeruline pole nendega potil istuda v.

    Liked by 1 person

    • Ma nägin ka seda pea mõõtmise asja kuskil. Ma arvan, et selle mõtles välja keegi, kes vihkas lühikesi juukseid. Mulle kohe kindlasti sobivad lühikesed juuksed, aga selle järgi ei sobinud. Ma arvan, et mulle, tegelikult, sobivad igasuguse pikkusega juuksed.

      Nojah, poisipeaga patside tegemine on jube keeruline 😀 Aga pikkade juustega inimesed ju kogu aeg teevadki neid peenikesi patsivärke jms, onju? Siin juba mõned eelnevad pikajuukselisd tunnistasid, et neil on pikad juuksed, kuna nad on laisad ja ei viitsi juuksurit tülitada vms. Sul on iga päev kenasti kammitud ja pestud soengus kiharad, onju 😉

      Ma küll usun, et mingisugune lühikeste juustega soeng sobib igaühele, ainult et see õige tuleb leida. See on kõige lihtsam meetod endale uus välimus hankida ja tegelikult kasvavad juuksed päris kiiresti – iga kuu vähemalt sentimeeter.

      Meeldib

      • see pikkade juuste hüpoteetilinegi variandirohkus on just see, miks nende mahalõikamisel oleks mul esinemise tarvis hoobilt mitut parukat vaja. vararenessansi jaoks teen patsi; hilisrenessansi jaoks panen kinni; baroki jaoks ehitan vahel imevidinaid, kus osa juukseid on kinni ja osa vonkleb krunnist välja või jääb sellest üldse kõrvale. Ja mustlastantsu jaoks lehvitan lahtistega. Kolme viimase jaoks oleks kolme eri parukat vaja (vararenessansi palmiku asemel saaks kasutada mingit tanu, mis juuste puudumise ära maskeeriks; ka hilisren. puhul tglt saaks, aga mul ei ole nii palju erinevaid tanusid).

        Liked by 1 person

      • Ma ei öelnud, et pikkade juustega iga päev midagi ette võetakse, ma ütlen seda, et võimalusi on palju rohkem. Kas ja kui sageli neid kasutatakse, on omaette küsimus. Ja näen, et all oled visanud õhku küsimuse, kas vanamoodne on mingi halb asi. Üldiselt on sellel sõnal pigem negatiivne maik küljes jah 🙂 Pealegi mõjub selline üldistus patroniseerivalt.

        Lõppeks on “sobib” ja “ei sobi” täiesti subjektiivne. Mulle meenub kohe üks näitlejanna, kes minu meelest poisipeaga oluliselt vähem ilus välja nägi kui pikkade juustega:
        Pikad: http://www.womenshealthmag.com/files/wh6_uploads/images/kaley-cuoco-sweeting_0.jpg
        Lühikesed: http://www.glamour.com/images/beauty/2015/01/kaley-cuoco-sweeting-headband-hair-1-main.jpg

        Mõne teise meelest sobivad lühikesed talle paremini. Mu meelest mitte.

        Aga tänaseks on ta leidnud vahepealse variandi, mis minu meelest väga kenasti töötab: http://www.sheldonsfans.com/quote-947-kaley-cuoco-reveals-new-bob-haircut.html

        Liked by 1 person

  9. Aga mulle n2iteks no kohe yldse ei meeldi mehed pikkade juustega (no sellised et lausa saab saba teha). Kas see t2hendab, et ma ka ei tea kas ikka olen hetero vqi mitte. Miks lyhikesed juuksed = iseseisva naisega? Ja kui mehele ei meeldi lyhikesed juuksed on ta kohe nqrk. Mqnele ei meeldi pikad naised, ega ta siis sellep2rast kohe m8ku pole. See on ikka pigem maitse asi ju.

    Ja noh ehk vanamoodsusel ja klassikalisel v2lismusel on ka ikka vahet. See, et paar kuulsust vqtsid pikendused v2lja, ei t2henda, et nad jubedad movers and shakers on. Jessica Alba n2iteks lqikas juuksed / eemaldas pikendused, sest nii on kergem lastega tegeleda ja tema soengu nimi on ‘mommy lob’. Sama on ka paljudel teistel hollywoodi emadel. Poisipeast on ikka asi kaugel.

    Tundub nagu sa oleksid natuke kibestunud.

    Liked by 1 person

    • jessas kui palju küsimusi. kui ma sind tunneks, ma kindlasti oskaks mõnele vastata, aga me vist ei tunne. Hetero kohta on kõige lihtsam test see, et kas sa mehega suudelnud oled? noh kui oled, aga seksida meestega ei soovi, siis oled eneses kindel hetero 😀

      vanamoodne, klassikaline, konservatiivne – väikeste varjundierinevustega sõnad, aga tähendus on enam-vähem sama. ma ei saa aru, miks inimestele sõna “vanamoodne” halvana tundub, kas moenarr on siis parem olla 😀

      milles ma kibestunud olen? et ma näen lühikeste juustega hull püss välja?

      Meeldib

      • No ma ei tea, kas kohe pyss, aga su toon tundus lihstalt veidi kibestunud: pikad juuksed vanamoodsad, pikade juuste omakiud ei oska juuksevahendeid kasutada, mehed kellele meeldivad pikad juuksed, polegi tegelt mehed ja yldse ei olegi heterod. Hence see hetero nail but never mind. Tundus, et sul on tqsised underlying issues nende pikade juustega. Vqibolla eksi p2rast ongi. Aga kui ei ole, siis on ju kqik tore 🙂

        Meeldib

        • no ma nii must-valgelt ei mõelnud. huvitav, et kas mõjubki nii konkreetselt?

          ahh, ei, ma võiks lühikest aega pikki juukseid ka kanda, aga ainult lühikest aega.

          Meeldib

      • Haha naine ikka. Eks sa sellest mehed pikkade juustega osast ei saanud ikka yldse aru

        Meeldib

        • sealt mul lappama läkski. mul on nõrkus pikkade juustega meeste vastu ja ma ei kujutanud ette, et mõnele naisele ei meeldigi 😛

          Meeldib

        • Selle kohta vqin ainult 8elda ewww. Aga ma nyyd ei saanudki aru, kas ma siis polegi p2ris hetero kui mulle ei meeldi pikade juustega mehed, sest sinu loogika j2rgi mehed, kellele ei meeldi lyhikeste juustega naised, ei ole ikka p2ris heterod?

          Meeldib

        • meestel ja naistel on erinevused. naiste puhul lühikesed juuksed ja meeste puhul pikad juuksed on täiesti erinev asi.
          aga kui sulle meeldivad ainult ülilühikeste juustega mehed, siis on mingi värk küll 😛

          Meeldib

  10. Sul võib isegi õigus olla … mina küll ei viitsi oma aega ja raha kulutada seal, kus moodsad inimesed, juuksuri juures pole 34 aastat käinud. Iga kuu? Võeh.

    Ma olen kannatlik inimene ja ootan ära ja, kus moes on “homeless look” – ega sinna indie, hipster ja boheem hullusest enam palju pole.

    Meeldib

      • Alati pikad olnud… aga see seletab, miks sa mulle tänaval tere ei ütle. Mina ei ütle sp, et ma ei räägi võõrastega.

        Meeldib

  11. Ma kahtlustan, et lühikesed juuksed (st poisipea) sobib pigem neile naisterahvastele, kel on selline…teravam näokuju. No et põsesarnad on muust põsepekist eristatavad ja lõuajoon ka konkreetne jne. Mina olen täielik babyface ja kuigi ma imetlen ilusaid lühikesi soenguid ja pixie-lõikuseid, siis kahtlen sügavalt, et minusugune pehme ja lapseliku silmnäoga naisterahvas sellist pikkust välja suudaks kanda. Pealegi, sirgete juustega on muidugi lühike soeng vahva, aga minu loomulik lokk ajaks mu vist igal hommikul täielikku ahastusse, kui ma selle eest VEEL ekstra hoolitsema peaks. Tead, mis juhtub, kui lokkis juuksed lühikeseks lõigata? Need lähevad umbes kolm korda rohkem lokki 😀

    Liked by 1 person

    • sirged juuksed oskavad ka väga lõbusalt püsti ja suvalistes suunades hoida.
      ega ma lokkidest suurt ei tea küll. mul noorena on keemilised olnud, need hoidsid nii nagu juuksur oli alguses käskinud või afro, kui juuksur keemia või kellaga puusse oli pannud.

      jep, lühikesed juuksed tahavad päris tihedat tähelepanu ja mängimist. aga paljud naised ju värvivad end ka iga päev, miks nad siis juustega tegeleda ei viitsi?

      Meeldib

      • Vot ma keemilisest lokist ei tea ka suurt midagi, need äkki jäävadki täpselt nii hoidma nagu alguses? Loomulik lokk on pärast iga pesu teistsugune, vähemalt minul. Ja ma tegelen küll lisaks meikimisele ka oma juustega (ei ole ka teab mis pikad, napilt õlgadeni ja sõnakuulmatud), aga lokkis juustesse peab ikka meeletult viimistlusvahendeid panema, et näiteks niiskema ilmaga soeng ikka püsiks. Ja kui niiske peaga magama minna, siis ei saa neist sarvekestest ja keeristest mitte ükski geel või lakk jagu. Kui seenevihmaga või lihtsalt niiske ilmaga õue lähed, siis kergema laki- või vahukihi all olevad lained tõmbavad ka korralikuks säbruks ära ehk hommikune vaev on asjatu… Mina näiteks ei tahagi palju viimistlusvahendeid kasutada, juuksed lähevad kiiremini mustaks, otsad kuivaks ja kel seda jama veel vaja on. Aga eks kõigil on erinevad juuksed ja sobivad erinevad asjad 🙂

        Meeldib

        • Noh, mina olen alati aru saanud, et kui juba lõuani ulatuvad, siis enam päris lühikeseks nimetada ei saa 😀 Kui keegi ütleb mulle, “lühikesed juuksed”, siis tuleb mulle silme ette ikka midagi poisipea-laadset. Meeste puhul ju ka, kui on õlgadeni, siis ei öelda ju, et pikad juuksed. Või öeldakse? 😀

          Meeldib

        • no kui meestel on lõuani, siis on ikka pikemapoolsed, ma arvan. aga neil kuulsuste juustelõikamise piltidel on pooltel see õlgadeni variant.

          Meeldib

  12. Mul on lühikesed juuksed, sest ma olen lihtsalt laisk. Käin paari-kolme kuu tagant juuksuris, lasen ikka päris lühikeseks, siiliks. Ja viimasel ajal olen kasutanud seejärel oma tütre osavat kätt – ta on maalinud mulle blondeerijaga mustrid pähe. Need püsivad täitsa kaua kenad, hetkel on mul märtsis lõigatud ja värvitud soeng, moekalt välja kasvanud ja pleekinud kirju. Nüüd peaks küll lõpuks jälle pügamisse minema. Blondeeritud triipude ja täppide vahele jääb oma tume juuksetoon, see kindlustab, et välja kasvamine ei ole kole – hoopis põnev on.

    Magamisega lähevad juuksed püsti, jah, aga õnneks on mul küllalt pehme juus ja veega silumine aitab alati, ei pea ilmtingimata kohe pesema hakkama. Pesen ikka siis, kui must, tavaliselt paar korda nädalas.

    Pikkade juustega oli mul igavene jama, need ei tahtnud kasvada – jäid pisut õlgadest allapoole pidama ja hakkasid lihtsalt lõhenema ja katkema. Patsis oli ka ainult rotisaba. Kaks patsi olid juba hiiresabad… Lühikeste juustega küll nii õhukest muljet pole. Olen mitu korda üritanud kasvatada, aga alati jõudnud sama tulemuseni – lühike on ilusam ja mugavam.

    Mehed kandku millist soengut tahavad. Naised ka. Peaasi, et ennast hästi tunnevad. No ja see teema, et ilma pikkade juusteta ei ole õige naine? Mõni mees leiab, et ilma vuntside või habemeta mees pole õige mees. Ja mõni naine ei salli silmaotsaski vuntse 🙂 Maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse 🙂
    Vot rastapatsid on sellised asjad, mis tekitavad automaatselt meenutuse varakevadisest talulaudast ja lammaste viltunud ja pisut sitastest “patsikestest” külgedel. Ise vist endale ei teeks. Aga teised tehku mida tahavad, mis sest, et vahepeal seda tsirkust nähes muigama ajab.

    Meeldib

    • vat jah, tundub, et pehmete juuste omanikel on kergem poisipead pidada. oma armsat siilikat pidin ma üle päeva pesema, aga kui oleks tahtnud päriselt hea välja näha, oleks pidanud iga päev vähemalt üleni märjaks kastma, sest magades läks külgede pealt lapikuks ja niisama kergesti tagasi ei läinud.

      ja ofkoors ma ei värvi ennast ka iga päev, peaasjalikult ainult esinemise tarbeks. kord päevas kammida ja juuksed krunni keerata on ülim, mis ma teha viitsin – vahetevahel unub kammimatagi ja ega krunnis suurt vahet ole – ja omaenda kogemusest tean, et lühikeste juustega ma nii vähese vaevaga ei pääseks. pesemine on praegu küll aeganõudvam, aga see-eest ei pea seda praegu tegema mitte üle päeva, vaid üle nädala.

      Meeldib

  13. Kannan juukseid patsis ja kõrvarõngad paistavad igal juhul välja. Moest on mul pohker.
    Aga mäletan küll, et kui mina lasteaias käisin, siis oli kõigil tüdrukutel (lisaks imelikult lühikestele kleitidele, mille alt trussarid välja paistsid) potisoeng. Ja kui ma kooli läksin, ei lubanud ema mul pikki juukseid kasvatada, kuna: “niikuinii sa ei viitsi neid kammida ja mina pean sind, kamm käes, taga ajama”.
    Noh, trauma eluksajaks. Nüüd olen suur ja lasen juustel kasvada. Viimasel ajal olen ette võtnud veel tuka väljakasvatamise, sest see tuka lõikamine iga natukese aja tagant on ka tüütu. Lahtiselt ei kanna ma oma juukseid küll iialgi.

    Liked by 1 person

    • Niiet kui mõni siin põhjendab laiskusega oma lühikesi juukseid, siis mina põhjendan sama asjaga pikki. Naiselikkuse argument ei näi üldse oluline olevat. Peaasi, et elu oleks mugav.
      Natuke lühemat sonksi kandsin ma vahepeal, kui juuksurist sõbranna mulle hobikorras huvitavaid asju pähe lõikas, aga tema kolis välismaale ja enam jälle ma ei viitsi. Veits paha tunne on ka võõrast inimest oma juuste kallale lasta.

      Meeldib

      • Naiselikkusega on jah nii ja naa. Kui ma vaatan üht sõbrannaga koos tehtud pilti, kus tema on poisipeaga ja mina patsiga, siis näeb see välja nagu sõps miski pikajuukselise peikaga. Aga lühikese (ja eriti kirju) soenguga olen justkui rohkem naine.
        Nii et juuksed küll naiseks ei tee.
        Ega ka habe meheks, ma arvan.

        Meeldib

Kommenteerimine on suletud.