Minu esimene söögivideo. VLOG vol. 1

Ma olen juba ammu mõelnud, et prooviks ka ühe videopostituse teha. Teiste omi on huvitav vaadata. Kirjutav inimene on üks asi, aga vaadata kuidas ta päriselt räägib, hoopis teine. Kuna ma kohe nii osav pole, et mingit arutelu kaamera ees arendama hakata, tegin prooviks söögivideo. Fotokaga, statiivilt.

Windows arvuti imeb, kuna sellele pole saja aasta jooksul suudetud normaalset vabavaralist videotöötlusprogrammi teha. Ma küll googeldasin kuidas androidi äppe pc-s jooksutada, aga tegudeni ei jõudnud. Kas keegi on katsetanud? Millise progega?

Aga kuna windows imeb, siis pole ma videot lõikanud ja filmisin selle ühe laksuga algusest lõpuni esimese korraga valmis. Äärmiselt ebaproff, sest päris filmitegijad teevad ikka mitu võtet ja erinevate nurkade alt. Videole taustalauluks panin ühe oma lemmiku – Aventura. Muusika, algustiitrid ja video vägistasin kokku Windows live movie Makeriga. Video on kõigest poolteist minutit pikk. Kommentaarid tekkinud emotsioonidest on siia blogisse oodatud. Luban, et kannatan kriitika ka ilma oigamata välja. Võib-olla.

Ahjaa – ma meikida ei viitsinud, sorry!

12 comments

  1. Ma ei saa aru 😀 Sa parodeerid neid videopostituse tegijaid või see oli päriselt? 😀

    Meeldib

  2. Esimeseks möginaks täitsa söödav vlogi:D
    Skript oli olemas, tempo oli hea, mögin püsis kruusis.
    Tehnika, valguse, heli ja softi saab alati hiljem paika,
    aga omapära (personality) peab algusest peale olemas olema:D

    Häiris, nagu ka Delfi naiste köögis, see istumine!?
    Köögis ei istuta, laud tuleb õigele töökõrgusele 85cm tõsta.
    Istudes on võimatu köögis midagi loomulikult teha, peale söömise.

    Näiteid ka, kuidas personaalsust timmida
    http://www.beyondsalmon.com/2014/07/the-recipes-you-crave-with.html
    ja tehnikajuttu
    http://www.beyondsalmon.com/2012/03/how-to-make-cooking-videos.html
    ühelt minu lemmikult.

    Meeldib

    • no ma ju tegin suhtpuht seda C-varianti. natuke on veel tõsidust juurde vaja ja tuleb.

      vot mööblit ma küll ei hakka ümber ehitama. ma juba mõtlesin, et järgmine võiks meikimise video olla. ripsmete koolutamine näiteks. kurja koduperenaise stiilis, siis võib istuda, et kaadrisse ära mahuks 🙂

      Meeldib

  3. Videoblogindus on iseenesest äärmiselt huvitav formaat, ülimalt laialdaste võimalustega, kui igasuguseid erinevaid efekte kasutada. Päris hästi teeb seda näiteks Nele Kirsipuu @ http://nelenihe.com – mulle väga meeldib.

    Niisama toidu valmistamist ise küll vaadata ei viitsi, aga kindlasti on olemas mingi oma sihtgrupp ka sellistele videodele, kus õpetatakse lihtsalt kartuleid koorima või makarone keetma. Täiesti tõsiselt. Üllatavalt paljud noored ei oska valmistada tänapäeval isegi kõige lihtsamaid toite. Ja neile võivad sellised videod reaalselt abiks olla.

    Meeldib

    • Ma polnud varem Nele leheküljele sattunud, tänud. Päris huvitav oli. Vaatasin ta viimasest videost esimesed 4 minutit. Ma kindlasti, midagi sarnast teha ei soovi ega oska. Ma täpselt tean, kus jookseb piir minu jaoks sobiva ja sobimatu avaldamise vahel ja ma ületan seda ainult enda lõbustamiseks, aga täpselt nii palju ja natuke rohkemgi kaugelt, et keegi mulle haiget ei saaks teha.

      Kusjuures juutuub on selliseid banaanijooke servani täis 😀 Ma jaanipäeva paiku blogisin siin keefirijooki, kus banaani asemel oli apelsin ja ma tean reaalselt ühte inimest, kes bloglovinis selle postituse salvestas. Mitte et inimesed ei oskaks lihtsaid sööke, vaid lihtsalt alati ei tule selle peale, et nii saab ka.

      Ma vaatasin enne oma video tegemist viimast Malluka videot, kus ta süüa tegi ja minu jaoks olid huvitavad mingid töövõtted, mida ta kasutas. Profid teevad alati nii süüa, nagu neid koolis on õpetatud, ühtemoodi, aga kodukokad teevad mingeid asju huvitavalt ja minu jaoks teeb ka see söögivideo põnevamaks.

      Aga ma arvan, et ma pigem tahaks teha lühikesi ja tiheda tekstiga suva teemal pisut koomilisi videoid, kui pikki ja lohisevaid, mida ma ise ka ei suudaks lõpuni vaadata.

      Alati võib teemasid pakkuda. Äkki ma videos viitsiks poliitikast rääkida…

      Meeldib

      • Oleks muidugi tore, kui keegi teeks selliseid videopostitusi, kus kommenteerib teravalt päevakajalisi teemasid, Eesti poliitikaelus toimuvaid arenguid jne. Ma ise kah ei viitsi seda enam peaaegu üldse jälgida, liiga masendav ja nüristav. Aga selliseid videosid ikka vaataks, kui pakutaks mingit alternatiivset vaatenurka, mis erineb Eesti tavapäraste poliitikasaadete kulunud lobast.

        Meeldib

  4. Esimene söögivideo, mis mind vihaseks ei ajanud.
    Ma olen tüdinud ülipeente roogade kirjeldustest, kus põhiained on nektar ja ambroosia ja mandlipiim, sry see on moest ära, nüüd siis kaamelipiim.
    Meeldiv inimene meeldivas keskkonnas ja mittetüütu retsept.
    Tänan.

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.