Millist mahlapressi teie soovitate osta?

Mõtlesin, et tahaksin endale uue aasta kingitusena midagi tõeliselt head osta. Ma olen juba ammu mahlapressi peale mõelnud, aga tegudeni pole jõudnud. Minu koonerdajalik külg viibutab kurjalt näppu, kui nautleja ostmisplaane peab. Kuid nüüd ma näitasin kokkuhoiuprintsessile, et seoses suitsetamisest loobumisega, olen ma võrreldes eelmise ja isegi üleeelmise aastaga, kõvasti vähem raha kulutanud ja ta leebus. See minu sisemine koonerdaja leebus ja kiitis heaks rahapaigutuse, mis aitab kaasa tervislikule, kuid samas nauditavale toitumisele.

Kuid nüüd ma tahaks head masinat leida, kuna valik on päris suur ja netipoes kiidetakse kõiki sama innukalt. Millised on teie kogemused oma koduse mahlapressiga?

Mul on olemas köögikombain, mida ma kasutan riivimiseks ja tükeldamiseks ja mis on mind truult teeninud vist juba 20 aastat. Siis ma ostsin Moulinexi tooteid ja nende töökindluses pole ma siiani pidanud pettuma. Kuid ma ei kavatse mahlapressi firma nime järgi valida, ma tahaks lihtsalt head masinat, mis kena välja ka näeks. Mu tootedisainimaitse kattub prantslaste omaga: Citroën oli mu lemmik auto ja mu Moulinexi mikrolaineahi näeb samuti väga seksikas välja.

Aga mida ma mahlapresside kohta välja uurisin? Kõikidel mudelitel kiidetakse, et on hea suur sisestusava ja kaks kiirust. Ilmselt on need 2 omadust kõigil masinatel. Kas see 2-kiiruse-asi on oluline? Mu köögikombain riivib ka ühe kiirusega kõiki asju sama hästi, lihtsalt kõvematega läheb tsut kauem aega, murdosa sekundit.

Tavaliselt on kodumasinate puhul oluline võimsus. Tolmuimeja puhul on see kõige olulisem asi üldse, kuna kehva võimsusega tolmuimeja on lihtsalt undav iluasi. Kas tänapäeval tehakse kehva võimsusega mahlapresse ka, mis näiteks porgandimahla tegemisega üldse hakkama ei saa?

Mingi pressi juures kirjutas, et temaga saab teha erineva paksusastmega jooke: viljalihaga või ilma. Kas seda saab teie masinaga ka?

Mingil masinal kiitis, et samast kogusest algmaterjalist saab rohkem mahla kui teiste masinatega. Kas see võiks oluline olla? Ülejäänud massist saaks ju näiteks kotlette teha. Või mida teie ülejäägiga teete?

Või mida ma peaks vaatama, kui mahlapressi ostma hakkan? Panen siia alla kahe mahlapressi pildid. Must Brauni oma maksab 120 raha ja näeb päris hea välja. Hõbedane on Euronicsis üks kallimaid – 370 raha, aga omadustelt ei paista ta kuidagi parem, mahlakann on mõlemal üks liiter. Võimsus on hõbedasel 1500W ja mustal 800W.

Mitte et ma nende vahel valiks, aga lihtsalt näitena, et kas seda Brauni oma oleks mõtet osta, või on ta liiga kehv?

Kiitke ja laitke omi mahlapresse!

1388-pilt1

12338779_1_0_prod_3

 

 

9 comments

  1. Mina tegin ka enne mahlapressi ostmist päris korralikult uurimistööd ja lõpuks otsustasin Stollari kasuks. Nüüdseks olen seda juba peaaegu kaks aastat kasutanud ja ei oska mitte midagi negatiivset öelda. Kõik toimib ja nurka seisma pole see ka jäänud. Kõige kallimat ei raatsinud osta, seega valisin BJE200-mudeli.

    Meeldib

  2. Mahlapressi puhastamine oli nii rõve töö. et minu unistus seisab juba teadmata kaua kuuri all..

    Meeldib

    • seda ma kahtlustasin, et rõve, kuna mõnede puhul oli rõhutatud, et neid on lihtsam puhastada.

      mu köögikombaini pesemine on ka suht nõme, aga kuna ta teeb nii head tööd, siis ma ei lase end sellest häirida ja pesen alati kohe kasutamisjärgselt ära, et midagi külge ei kuivaks. mulle nõudepesemine mõnikord täitsa meeldib.

      Meeldib

  3. Ma tegin selle vea ja soetasin odavama. Muidu kõik on väga hea, kuid kui mahla teha, siis kuidagi kusagilt masina vahelt viskab purusatud teemat elamises laiali. Arvatavasti tootja poolne mööda panek. Mahla ülejäägiga katsetasin erinevaid asju (lisades toitudele jne), kuid see ei olnud hea mõte, sest see alles jäänud mass on puine ja maitsetu. Puhastada ei olegi kõige hullem, aga just see alustamine, et mahla tegema hakata, see võtab alati aega. Mu lemmik on peedi-porgandi mahl. Tavaliselt panen kohe pudelisse ja külmkappi, et paar päeva säilib ilusti. Kui endal koduaia juurikad ja puuviljad, siis kindlasti mahlapress on hea valik.

    Meeldib

  4. Ma saan aru, et lõplik otsus ootab minu hinnangut hankele.
    Kas kuuse alla sokutada MUST või HÕBEDANE, selles on küsimus.
    Selles, et see MUST või HÕBEDANE hallitab aastaid kapinurgas,
    ei-ei-ei, selles ei ole küsimus, on ju Jõuluaeg .:|:..:|:..:|:.
    Press my ass 😀
    (see on meie köögividina soov tegelikult Jõuluvanale;)
    Teile ka.

    Meeldib

  5. Meil Stollar-i oma ja silma pilgutamata tegi meile sügisel külma korralikud peedi- ja porgandimahla varud! Väga hea aparaat on 🙂
    Selline mudel: https://www.euronics.ee/t/22947/mahlapressid/mahlapress-stollar/800je
    Meie kaalusime ka ja härra valis ikka selle võimsama. Küsis ilusti ja tehti natuke soodukat ka. Mahla tuleb ikka võimsalt sellest masinast ja köögiviljast võtab korralikult mahla välja. Puuviljadega saab ka loomulikult kenasti hakkama. Peedipuru panin ka natuke sügavkülma küll ja kasutan kotlettide sees vahel.

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.