Kuidas teie maasikaid sööte?

Käisin täna jälle Keskturul ja ostsin maasikaid. Leedu maasikad on keskmiselt 2 eurot kilo ja eesti omad neli. Mu jaoks on Leedu sama hea kui Eesti. Ostsin kilo.

Aga maasikaid käisin ostmas, kuna üleeile tegin jälle ise jogurtit ja koos värskete maasikatega on see kõige parem.

Ma teen jogurtit, kuna mulle meeldib endatehtud jogurt. See ei ole rahalise kokkuhoiu teema. Tegemiseks on vaja liiter piima ja väike tops naturaalset jogurtit. Maitsestamata jogurt ei ole tavaliselt päris naturaalne. Naturaalne tähendab, et midagi, mis pole piima päritoluga, sinna sisse pole pandud. Kui neid silte lugeda, mis piimatoodetele kirjutatakse, hakkab natuke hirmus – miks nad nii palju imelikke asju sinna topivad? Miks nad ei võiks tavalisest piimast teha? Näiteks želatiini sisaldavat jogurtit pole mõtet kodus jogurti tegemiseks osta. Miks nad jogurti poe jaoks želatiiniga paksuks peavad tegema?  Ma teen jogurtit selle õpetuse järgi.

Nii, maasikad olemas, jogurt olemas ja järgmine probleem letis – kuidas maasikaid tükeldada. Esimese kausitäie sõin tervete maasikatega. Aga nii ei ole kõige parem. Siis vaatasin köögikappi, et millist riista saaks tükeldamiseks kasutada. Kahvliga on väsitav. Keedumunaviilutaja ei saa hakkama, keedukartuli-tükeldaja on kah hädine. Õunasüdame eemaldaja! Vot, sellega tükeldasingi. Suhkur peale ja tuld!

maasikad

Kuidas Teile meeldib tooreid maasikaid süüa?

Kuna praegu mitmed inimesed loobuvad piimast, siis mina seda teha ei saaks. Minu küüned vajavad piimatooteid. Kui ma umbes 3 päeva pole midagi piimalist söönud, hakkavad küüned murduma. Laktoosi talun ma ülihästi. Nagu ka tavalist suhkrut.

19 comments

  1. Tooreid maasikaid? 🙂 Ei taha tooreid maasikaid.
    Aga täisküpseid värskelt korjatuid maasikaid armastan enim külma vahukoorega serveeritult. Mis siis, et kõige
    levinum retsept ja võib tunduda igavavõitu ja fantaasiavaene, aga see on minu muutumatu lemmik. Suuremad maasikad sektoriteks ja väiksemad poolikult või tervelt ning vähese suhkruga vahustatud vahukoor peale, kui maasikad hapum sort siis maasikatele ka veidi suhkurt raputan.

    Meeldib

  2. Mina ei tee maasikatega üldiselt midagi, söön niisama. Vahel viskan banaanipoolikuga blendrisse, kui tahan toormoosi. Vanasti sõin vahukoorega ka, aga kuna ma tahaks ikka maasikatest rauda ka kätte saada, siis enam mitte. Muide, ma käin ka Keskturul maasikajahil ja väga magusad on!

    Meeldib

  3. tere, Manjana.
    kirjutan Sulle esimest korda … shalllalllaaaaa
    aga teemasse. Nii armas küsimus, kuidas teie maasikaid sööte …
    mina söön mustikatega. maasikad löikan noaga pooleks, kaussi, mustikad juurde ja ampsti. mönikord panen kaneeli ka. no sugar.
    aga mustikad on siis need dopingu omad … pidavat küll öko olema, aga kahtlaselt suured küll. no seda mustikasem maasikas saab.

    Meeldib

    • ohh, vot see on juba teistmoodi. keskturul oli täna mustikaid ka müügis. välismaa omad.
      eestis kasvatatavad kultuurmustikad on seest heledad, aga see aasta ei pidavat neid eriti tulema. ma ei tea miks.

      Meeldib

  4. Mina söön maasikaid enamasti kahe suupoolega 😊. Ja kui see ära tüütab, siis segan maitsestamata jogurti sisse banaanitükkide ja chiaseemnetega. Ma olen ka ise jogurtit teinud, peaks jälle proovima.

    Meeldib

  5. mina söön maasikaid tavaliselt peenralt. kui juba ära on korjatud ja tuppa toodud, siis nagu pole enam see. ostnud pole ma maasikaid mitte iialgi oma elus.

    ja kuna ma söön neid otse peenralt, siis lisandiks äärmisel juhul natuke turbamulda, sest pestud maasikas pole enam mingi maasikas.

    Liked by 1 person

  6. Mina söön ka maasikaid enamasti peenra ääres, päikeselisel päeval maitsevad päikesesoojad maasikad hästi. Aga kui need marjad juba toas on siis tükeldan kaussi hunniku marju ja lisan käntsaka koorejäätist või purustan maasikad kahvliga ning kallan peale piima (ja tibake suhkrut).

    Meeldib

  7. mul pole seda peenart. või noh, on, aga 100 kilti eemal ja ema ütles, et ega seal eriti sel aastal maasikaid tule, kuna ta istutas midagi ringi. ma peenra juures topin ka kõik otse suhu.

    niuks-niuks-niuks 😦

    Meeldib

  8. Maasikad on head ilma mingisuguste lisanditeta. Parimad muidugi otse peenralt, aga seda võimalust mul kahjuks enam pole. Nõmme turg on ostmiseks kena koht. Lastele viin ikka eesti omi, endale sobivad odavamad ka.

    Liked by 1 person

  9. Mina olen tavaliselt täitsa niisama söönud. Sel aastal avastasin aga ideaalse kombinatsiooni – maasikatükid segatuna Farmi kreeka jogurtisse (nii hea!). Üks hea viis on maasikate/vaarikate söömiseks ka need suhkruga toormoosiks teha ja sinna piima peale valada – lapsena sõin seda saiaga ja maitses nii hästi (praegu enam väga ei saa endale sellist pekitekitajat lubada :D).

    Meeldib

    • farmi kreeka jogurtis on rasva 10%, tavalises piimas 2,5%, ehk see kreeka jogurtiga variant annab sulle rohkem kaloreid kui piima ja suhkruga.

      isetehtud jogurti rasvaprotsent on sama, mis piimal. samuti on farmi türgi jogurt jupi lahjem kui kreeka.

      Meeldib

      • Alma kreeka jogurtis on 4g rasva. Mina söön seda (sest seal on 7g valku, mida on jälle oluliselt rohkem kui piimas).

        Fage kreeka jogurtis on aga 0g rasva ja valku ca 10g – oleks ma rikas, ma sööks aint seda.

        Meeldib

        • piimas moodustab enamuse massist vesi 😀

          ma hoidun neist imeikest piimatoodetest, mida sportlastele suure valgusisaldusega reklaamitakse. mulle ei meeldi, kui keegi on ainete sisalduse kahtlaseks sorkinud.

          Meeldib

        • tead, üks asi on reklaam ja teine asi on tegelik valgusisaldus, need ei klapi omavahel tihti kokku 🙂

          a mina muidu tarbin 100% puhta keemilise koostisega valgupulbrit ka, mingi väike piimatoode mind küll ei loksuta 😀

          Meeldib

      • Ega asi on pigem koguses – väike jogurtiamps maasikatega tundub palju kasulikum kui pool pätsi saia pintslisse pista ja pärast ägiseda (seda on täitsa juhtunud, sest sellel piimaga versioonil on saia lisand väga oluline :D).

        Meeldib

Kommenteerimine on suletud.