Üleskutse blogijatele – teeme OODT asemel joogapilte

Tänane päev venib. Mida inimene teeb, kui midagi tarka pole teha? Vastus: hakkab lollustega tegelema. Eriti kui Kõik on juba Pestud ja ära Koristatud. Netis uidates sattusin alles täna Vello Vaheri videot vaatama ja sain ta etteastest aru, et nüüd on meie kõigi kuulsusetund tulnud. Varsti teavad kõik, et eestlased räägivad puust inglise keelt ja teevad kehadega imelikke trikke.

Ma olen Vello Vaherit nende samade trikkidega juba umbes 20 aastat tagasi kuskil suvepäevadel esinemas näinud. Ma isegi ei mõelnud, et ma võiksin iial midagi sellist proovida. Kuid nüüd ma vaatasin tuntud blogija joogapilte parooliga postitusest ja leidsin, et pole siin hullu midagi. Peaks ikka ka midagi ägedamat proovima kui niisama ringutamine ja kätega vehkimine.

Eks kõigil tavalistel inimestel ole nii, et mõne koha pealt nad arvavad, et painduvad paremini kui mõne teise. Nooremast peast oli mul neid mittepainduvaid kehaosi väga vähe, nüüd on laiskus mõned painduvad ära koristanud. Kuid mul on alati jalgadega vehkimine hästi välja tulnud. Eriti paremaga. Ja nii ma leidsingi poosi, kus ma saan jalga tõsta. Selle poosi nimi on Utthita Hasta Padangustasana ja vabatõlkes see tähendab, et võta käega suurest varbast kinni ja venita. Sel poosil on mitu variatsiooni – võib jalga kõrgemal hoida või külje peal. Ma valisin lihtsaima. Poos tugevdab alumist jalga, aitab arendada tasakaalutunnetust ja konsentratsioonivõimet. Rasedatele ei soovitata.

Kuna mina olen kodus üksi, siis pildistasin aegvõttega ja lisaks harjutasin veel ka ajastamist, sest päris mitu korda ei õnnestunud mul midagi pildile saada. Naljakad näod käivad võimlemise juurde 😀

utthita

Ei saa nüüd kiidelda, et ma perfektselt sirge oleks, aga arvestades, et ma üldse ei harrasta mingit kehaväänamist, siis käib kah.

Üleskutse! Selleks et õigustada kohevarsti maailmas tekkivat ettekujutust eestlasest kui joogarahvast, proovige ka mõnda põnevat joogapoosi. Julgemad võiksid pilte ka blogides jagada. Hoopis põnevam kui OOTD pildid. Googeldades “yoga pose” tuleb neid karjade kaupa välja koos detailsete kirjeldustega. Aga valige midagi, mis kehale haiget ei teeks, ikka mõnus ja tore peab olema! Ja pange poosi nimi ka kirja. Mäe poos sobib ka rasedatele 😉

14 comments

  1. Ei, mõte on hea, aga ma ei tee pilte ju! Mul pole isegi nutitelefoni! No ma ei tea, lapsed on ka maal ja boonusisa ning õde samuti, ise lähen enne haiglasse, enne kui nad tagasi jõuavad – oo, aga ma tean kahte fotokagaga inimest, kes mind seal vaatama võivad tulla! Kui tulevad, tulevad ka pildid =) …

    Meeldib

    • mul on see postitus juba vaadatud. väga osavad! olen veel mõne eesti blogija paarisjooga videot näinud, sinu pildid on paremad 😛

      aga ma ei saa paarisjoogat teha, ma peaks enne kellegi ära kodustama, kes sellist nalja kaamera ees tegema oleks nõus.

      Meeldib

    • Ma hakkasin jaanuaris joogas käima ja nüüd juba vähemalt poolteist kuud otsisin kedagi, kes viitsiks pilti teha. 😀 Nii et ilmselgelt kuum teema.

      Meeldib

  2. Ma kandsin just jooga maha. Jantisin kuu aega ja sain aru, et nende põhiasendid, eriti mis hõlmavad korralikumalt kummardamist või kätele toetumist, ei ole minu teema. Aga miks mitte.. Ma vaatan kui ma leian kellegi kes mu mobiiliga läbi saab… Ühe ma ennist leidsin, aga too suutis ainult akvarelli pilte teha.

    Meeldib

    • sa sattusid endale mittesobivasse otsa. esiteks on jooga väga lai mõiste, mille ainult 1 pisike osa on hata-jooga, ehk keha liigutamine. ja seda kehaliigutamist saab ka väga erinevalt teha. kundalini jooga on väga laisk värk, mis ei nõua muud kui tahtmist ja jõudu käsi üleval hoida.

      näe, vaata näiteks seda: https://www.youtube.com/watch?v=cdEPJ9me9RM

      Meeldib

      • Just. Ma sellel eriti laisal hingamisharjutusel ei näinud mõtet. Asi oli nii, et ma käisin talvel vesivõimlemas ja, et saavutatut vähemalt säilitada otsisin, mis oleks selline paras, mis konti ei murraks või nii. Aga samas, et niisama laisklemine ei oleks. Vesivõimlemises oli ikka hull andmine!. No ja siis seal vahepeal ma proovisin seda mittesobilikku joogat. Täna pole suurt vahet, nüüd saab avalikus veekogus sipelda.

        Meeldib

  3. Jaanid skooritud, seks korraks 😉
    Jõulud tulemas, nutuke veel aega.
    Jooga, jalka, zika ja brexit seniks.

    Ise jätan esimese venitusvooru vahele,
    vaatame, kas see meem ka tantrani jõuab.
    Tegin küll hiljuti ka viitsäriga pilte endast,
    mis iseenesest kvalifitseeruks ka joogaasendiks,
    aga need pildid läksid ikkagi uuele ID-kaardile.

    Sa analüüsisid juba oma joogapoosi, aga
    ma kiidaks hoopiks su jooga juukseseadet.
    See on stiilne ja just look’ist algabki jooga!

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.