Mahlapress pool aastat hiljem

Mallukas blogis ostudest, mis aja jooksul loodetust halvemaks osutusid. Teiste asjade hulgas mainis ta ka mahlapressi. Mina ostsin mahlapressi eelmises detsembris ja kasutasin seda alguses väga aktiivselt. Laps on mul hull mahlajoodik. Eriti alguses. Temale mõeldes ma masina ostsingi, sest muidu armastas ta juua siirupivett ja kuna ma olen väikest viisi tervisefriik, leidsin, et siirupijoomine on kole ebatervislik.

Praegu on mu mahlapress seinud päris pikka aega. Pakun, et kolm kuud kindlasti. Miks? Samal põhjusel kui Malluka masingi. Ma ei viitsi seda kogu aeg pesta. Ja ma ei viitsi ka nii palju apelsine ja õunu ja muud kodu tassida, et teda normaalsel võimsusel kasutada. Ja otsutavaks sai seegi, et ma olen pisut keskonnafriik ka. Mahlapressi tuleb pesta iga päev, sest muidu lähevad jäägid masinas käärima ja siis ei saa uut mahla teha. Ja laps tegi ühe klaasi mahla ja rohkem ei tahtnudki. Mul pole nõudepesu vastu otseselt midagi, aga mahlapressi pesemisele kulub päris palju vett ja ökofriik leidis, et ma raiskan liiast vett, et saada ainult üks klaas mahla.

Soovitasin lapsele, et tehku mahla tagavaraks külmkappi. Tema leidis, et seisnud mahl pole enam nii hea. Olgu, aga ühe klaasi jaoks kogu masin ära määrida tundus raiskamine. Pealegi polnud ta nõus ise enda järgi masinat pesema. See häiris mind ka. Hakkasin talle pinda käima, et õppigu paljast vett jooma, siirupit ma talle enam ei osta ja kui ta masinat ära ei pese, siis seda kasutada ei saa.

Ma ise eriti tihti mahla ei taha, sest toitumisfriik minus teab, et õunu ja aedvilju on kasulikum süüa koos kogu täiega, mitte ainult vedelikku. Nüüd ma ootan õunaaega, et ma saaks palju mahla teha. Tagavaraks ka. Päris maha ma oma masinat kandnud ei ole. Tegelikult on mul päris hea masin. Tal ei ole liiga palju osasid, mida oleks keeruline pesta. Ka on ta sisestamise ava normaalse suurusega, ei pea liiga palju asju tükeldama. Et tegelikult on hea masin, aga esialgne vaimustus lahtus mõne kuuga.

DSC_7554

Nii ta mul seisab mikrolaineahju otsas. Ahju kasutan vist ikka tihedamalt kui mahlamasinat. Veekeedukannu iga päev mitu korda. Nende kahe vahel on gaasisüütaja.

Näe, ja erimoodsa postituse oma kiiksudest sain ka tehtud. Mina, tubli!

8 comments

  1. Tühja sest mahlapressist, ta on oma tänuväärse töö teinud –
    sa mahud oma lapsega jälle ühe pildi peale viimasel ajal 😀

    Meeldib

      • Kui ma asendaks mingi pilditöötlusega sinu lapse oma lapse pildiga
        mõnel teie ühisel pildil, ma arvan, et sa ei märkaks seda muutust,
        ja mõtleks omaette, kuidas lapsed ikka kasvavad, peaks rohkem suhtlema,
        ei tunne varsti oma enda lastki ära 😀

        Meeldib

  2. Mahlapress, limonaadimasin ja smuutimasin. Kolm masinat, mis meie pere puhul jääksid suure tõenäosusega seisma. See eest mikrolaineahju ostame kindlasti, sest oleme maailma suurimad popkorni õgijad. Proovisin poti ja õliga, aga ei tulnud nii head välja.

    Olen vist enne seda juba maininud, aga ütlen veelkord – väga sensuaalne mikrokas sul. 😉 (panin winki kah!)

    Meeldib

  3. Kusjuures, ma ka vaatasin pikalt, mis akordion see köögis on 😀
    enne kui tekstist selgus, et see ikka mikrouuni on. Muusikainimesed 😀

    Meeldib

    • rösteri kasutamine käib meil hooti, viimane hoog oli vist ka paar kuud tagasi.
      aga ma ei puhastagi seda rösterit kuidagi. See tavaline röster, kuhu lähevad ilma lisanditeta saiad sisse, ega nad ju ei määri. Ma koputan teda vahetevahel tagurpidi ja siis kukub puru välja ja kõik.

      Meeldib

Kommenteerimine on suletud.