Kodusest kosmeetikast

Enamus minuvanuseid ja vanemaid naisi ei armasta keerulist poekosmeetikat. Vähemalt nood naised, kellega mina suhtlen, ei kasuta kahtlaste siltidega möginaid. Võimalik, et ärinaised, kes kogu ärkvelolekuaja tööl veedavad, nemad kasutavad, kuna nende nahk on samas halvas korras nagu nende psüühikagi. Ja aega neil  ka pole, aga raha on. Mul kreemiraha ikka on, aga miks ma peaks kahtlaseid asju ostma?

Võimalik, et ma üldistan liiast. Kuid mina ei kasuta oma näol juba ammu mingeid poekosmeetika “imevahendeid”. Dekoratiivkosmeetika välja arvatud, sest filmivõtetele pole mõtet puhta näoga minna. Aasta tagasi ma veel kasutasin eestimaist kurgikreemi. Kuid siis jäin mõtlema, et miks ma peaksin kurgikreemi kasutama, kui mul on kodus päris kurki. Alati kui ma loen, et mingi kreemi kohta on kirjutatud reklaamjutt, et seal sees on palju toredaid naturaalseid koostisosi, siis ma mõtlen, et kui palju nad neile taimedele peavad lisama säilitusaineid, kreemikujuliseks tegevaid aineid ja veel ma ei tea mida, et need taimed seal pudelis või tuubis  müügiks kõlblikuna hoida. Kurk ei seisa ka kapis üle paari nädala, läheb imelikuks, süüa ei kõlba. Aga kui süüa ei kõlba, miks peaks näkku kõlbama? Mul on selle näoga plaanis veel mõned aastakümned avalikes kohtades liikuda, ei tahaks teda üleliigsega koormata.

Ja nii ma määringigi aeg-ajalt näkku kurgiviile. Kusjuures suvel pole ma ka seda eriti teinud, sest nahk ei tõmba kuskilt. Minu õnneks on mul eluaeg olnud pigem rasune nahk. Vistrikud ei ole õnnetekitajad, aga kuivav nahk on ebamugav, olen vahest harva tundnud. Tavaliselt saan ma kuiva naha peale mõne poekosmeetika naiivset näkkumäärimist. Määrid peale, on kõik mõnus, aga kui mõju kaob, jääb järgi kõrb, mis ootab uut kreemihulka.

Teine vahend, mida ma olen aastaid kasutanud, on näo kohvipaksuga koorimine. Tavaliselt tegin ma pätikohvi ja kui kohv joodud, siis veel natuke soe kohvipuru sobis ideaalselt. Kuid nüüd ma ei joo enam regulaarselt kohvi ja ma pole juba mitu nädalat saanud nägu koorida ja tundub, et oleks vaja. Koorimine teeb maha siledamaks ja värvilt ühtlasemaks. Seepärast googeldasin, mida internet alternatiiviks pakub.

Leitud paar head linki:
Luksuslikud näomaskid, mis peituvad su köögikappides
TEE ISE: kodused ja mõnusad maskid toiduainetest

Mett mul ka ei ole, seda soovitatakse tihti. Aga mul on kaerahelbeid ja mingi taime peaks ka juurde leiutama, banaan kõlab hästi, või mõni tsitruseline, sest teeb nahka natuke heledamaks, ma olen päris hästi päikest saanud. Ja äkki lisaks natuke kaneeli, et oleks pisut äkilisust ka.

banaan
Täiesti naturaalne ja ilma säilitusaineteta näohooldus

1 comments

  1. Enamus minuvanuseid ja vanemaid vanaiinlasi ei armasta ka poekosmeetikat.
    Enamus britte aga, nagu selgub uuringust, lausa vihkab poekosmeetikat:

    http://publik.delfi.ee/news/mitmesugust/loe-mis-sona-inglise-keelt-raakivad-rahvad-oma-emakeeles-enim-jalestavad?id=75465505

    http://www.bbc.com/news/uk-england-37183043

    See on küll minu interpreteering sellest pollist, aga turundust nuusutanud
    inimesena peaksid aimama, mis sõna ekspluateeritakse kosmeetika reklaamides
    üle võlli ja miks inimesed seda sõna nii vihkavad.

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.