Käisin joogatrennis, ei jäänud magama

Septembris pakutakse erinevaid tasuta proovitrenne. Kuna ma pole ammu võimlemas käinud, mõtlesin, et prooviks midagi, äkki hakkab meeldima. Eelmisel sügisel oli mul ka samasugune plaan, aga tahet jäi väheks. Nüüd saatsin kutse ka sõbrantsile ja tema oligi asjalikum pool. Valis välja päeva ja kellaaja ning saatis nõutud e-maili ja uuris, kas ma ikka saatsin kirja. Ei olnud ma midagi saatnud, aga küsimise peale kirjutasin ära. Ja nii me eilseks nimed kirja saimegi. Joogasse.

Jooga trenni. Lisaks oli kirjutatud, et tegemist on hatha joogaga. Ma teadsin, et on olemas ashtanga jooga, millega tegeleb Rents ja mille lõpptulemus on enamusele kättesaamatu, kuna tähendab meeletut kehavalitsemist läbi lihaste, tasakaalu ja painduvuse.

Eestis on ka päris levinud kundalini jooga, millega saab pea igaüks hakkama, aga mis pakub siiski päris mõnusalt rahulolu, kuna lihtsale võimlemisele on lisatud korrektne hingamine, venitamine ja soojendus ja palju muud. Aga hatha jooga oli minu teada lihtsalt suvalise jooga see osa, mis tegeleb füüsilise kehaväänamisega ja sinna alla kuulub ka ashtanga jooga. Rents ju mediteerimise ja šakratega ei tegele ja pranajama voolamise pärast ei muretse? Ta ei saa isegi oma õlavaludega hakkama.

Nojah, saime sõbrantsiga varem kokku ja läksime koos vanalinna ühe maja teisele korrusele, kus ühetoalises korteris paikneski joogamattidega ruum. Ma veel sõbrantsilt varem küsisin, et kas ta võtab pesemisasjad ka kaasa, ma arvasin, et pole vaja. Ja mul oli õigus. Sada korda õigus. Esiteks polnud seal normaalset riietusruumigi, rääkimata pesemisruumist.

Me varem mõtlesime, et huvitav, mida me ettemääratud pooleteist tunniga teeme, et ükski trenn ei kesta ju üle tunni. Väsitavad meid äkki surmani ära. Aga väsimise muret küll ei olnud, sest esimese pool tundi keskealine jooganaine lihtsalt rääkis. Suht suvalist ja igavat juttu, kuidas talle meeldib Lilleorust üks joogaonu ja kuidas ta õppis välismaal joogat ja anatoomiat. Ta oleks võinud ikka eestis anatoomiat õppida, oleks samu sõnu kasutanud, mis meil on kombeks. Ta rääkis pidevalt sidekoest ja ma ei mäleta enam, mis naljakas sõna tal kegeli harjutuseks oli.

Lisaks hathale sain teada, et see, mida ta teeb, on Kriya jooga. Kui keegi teilt küsib, mis see on, siis sisuliselt on see ringutamine, sest peale lamamise ja ringutamise me suurt midagi ei teinudki. Hingasime ka. Lihsalt niisama hingasime, numbreid pidi lugema. Et sissehingamisel oleks sama number, mis väljahingamisel. Vastusevariante ei pakutud. Ma tegin number kolmega. Ma arvan, et ma valisin õige numbri, sest ma ei jäänud magama. Ma arvan, et keegi jäi, sest ta hakkas norskamiselaadselt hingama. Inimene jääb trennis magama! Vot siuke trenn oli!

Ikka väga hea, et on olemas tasuta proovitrennid. Ma veel mõtlen, milline summa tuleks MULLE maksta, et ma oleksin veel nõus poolteist tundi karja naistega võõras ruumis lamama ja ringutama.

kriya_yoga_mastes_altar_by_ashure

Aga eelmisel reedel, kui ma väljas käisin, mängisime seltskonnas spontaanset sõnamängu ja välja tuli ülivahva sõna. Ma sain kohe aru, et see tuli me huulile, kuna mul oli kolmapäeval elu esimene avalik joogatrenn plaanis. Ma sain endale reedese peo käigus väga toreda jooga nime. Joogagurud ju alati võtavad endale mingid uued kavalad nimed. Mina võtsin endale nimeks Šiiva Vagiina 😀

13 comments

  1. 1:0 sulle. Ma olen ka korra joogas käinud ja sajaga jäin magama.

    Samas miks ei peaks? Ruumis lasti tuled maha, rahvas käsutati pikali ja ei millegi peale mõtlema, rauge muss mängima. Norm eesti mees loomulikult uinub. Daamid olid aga eelnevast tunnist nii elevil, et ei suut. Ma ütleks, et mu käitumine oli igati joogapärasem.

    Liked by 1 person

  2. Sul on selle Rentsi pärast ikka mure kohe, ma vaatan.

    Aga su postitus võtab väga hästi kokku selle, miks ma pole kunagi elus joogatundi läinud ja ilmselgelt ei lähe ka. Magada ma eelistaks kodus.

    Paar aastat tagasi ma käisin terve hooaja flamenkotundides, õpetaja oli ühtlasi ka kriya jooga õpetaja. Sõnale “manipura” olen siiani kergelt allergiline (ja ma ei saanudki aru, mis asi see siis täpselt on. Ega mind eriti ei huvita ka.)

    Meeldib

    • no mure jah, sest rents teeb sellist joogat, mis oleks ülivahva osata. kliki seda juutuubi linki, mis “kättesaamatu lõpptulemuse” alla panin. ma oleks sigarahul kui ma sellega hakkama saaks, seal pole magamisest juttugi. mul rentsivanusena oli selleks ka eelduseid, siis ma paindusin suht suvalt ilma mingi trennita. nüüd on laiskus oma töö selgrooga teinud.

      Meeldib

    • ma vaatasin järgi, mis loom see manipura on. mulle ei meeldi inimesed, kes teevad tähtsat nägu ja räägivad mingeid võõramaiseid sõnu, kui võiks ka eesti keeles väljenduda. see on päikesepõimik
      aga kuna sul on tšakrate peale allergia, siis sind ei huvitagi, et see tšakra tegeleb enesekindluse ja tahtejõu probleemidega. kui päikesepõimik on nõrk, siis on raske otsuseid vastu võtta, näiteks töökohta vahetada. lased teistel enda eest otsutada, loksud vooluga lihtsalt kaasa. füüsiliselt väljenduvad päikesepõimiku probleemid kehvas seedimises ja kõhuvaludes.

      Meeldib

  3. Aa, näe, mul jälle kohe vabandus varnast võtta, miks ma ikka veel siin töötan – päikesepõimik on nõrk!

    Kuule, mulle hakkab see esoteerika niimoodi veel meeldima.

    Meeldib

  4. Mul tuli ka tukk peale…
    seda su joogatrenni reportaaži lugedes,
    õnneks tõid mu lõpuks ikka transist välja:
    Šiiva Vagiina 😀 parooliga 😀

    No Šit, esimest korda põrandal ja juba guru tase!

    Täielik bodhicitta, lugesin huviga uuesti.
    Nii, stiilid, Rents, Lilleoru, kõik on tuttav.
    Sidekude, istmikuluu, lahkliha, juursõlm ja kegel…
    ka need märksõnad on tuttavad ehkki sõlmi on rohkem.

    Pettumus siiski, sest eestlasele tuttavad,
    esimese taseme joogaasendid on:
    – kepiasend
    – lapseasend
    – laibaasend
    ja neid ei ole mõtet naistele õpetada.

    Jooga teise taseme asendid algavad 40+ naistel,
    siis kui esimese elu laibaasend on saavutatud.

    Meeldib

    • üritasin sealt lingilt leida, kuhu sa mind kutsud ja mis raha eest. kui ma olin teinud mitu klikki ja ikka tunniplaani ei leidnud, aga leidsin bronn.ee, kust linkis igale poole, siis ma loobusin. aga kui jutt käib pilatesest, mis asub nõmmel, siis ma olen liiga laisk, et kesklinnast ennast kaugemale vedada, nõmme on minu jaoks väga kauge ja keeruline kant. aga aitäh, et pakkusid 🙂

      Meeldib

  5. Kaks märkust. 1. Sidekude on täiesti korrektne anatoomiatermin, vt ka http://www.eki.ee/dict/qs2013/index.cgi?Q=sidekude&F=M. Ma muidugi ei tea, mis tähenduses keskealine joogatädi seda kasutas. 2. Ma olen kindel, et jutt käib Annapurna joogastuudiost. Seal on tegelt duširuum täitsa olemas. Kui sa WC-sse ei sattunud, siis jäid päris huvitavast sisekujunduselamusest ilma. Riietusruumile ei ole jah eriti rõhku pandud.
    Muus osas olen Sinuga nõus – kriya hatha jooga on igav. Aga proovi järgmine kord seda kohta: http://www.joogaruum.ee/ Pesta seal ka ei saa ja riietusruumi ka ei ole, aga igav kohe kindlasti ei hakka, garanteerin!

    Meeldib

    • 1. no täpselt, ma ka tean, mis on sidekude, aga tavaliselt võimlemise juures tuleb juttu lihastest, seepärast mul tekkiski küsimus,et kas tõesti sidekude ja kuidas ta muutub.
      2. ma ei tahtnud spetsiaalselt siin selle koha nime välja öelda, kuna jutt ei ole just eriti kiitev, aga ma ei hakka seda su kommentaarist ära ka kustutama. või peaks, ma ei teagi. huvitav, kas keegi võiks selle kirjelduse järgi sinna joogasse minna?

      aga kui ma kuskile joogasse üldse end vedada viitsin, siis saab see olema koht, kus on konkreetselt kirjas, et on kundalini jooga. ma olen seda videote järgi teinud ja kui palvetamine välja jätta, siis see meeldib mulle.

      Meeldib

Kommenteerimine on suletud.