80 sendiga üleni riidesse

Eile oli Keskturule minekuks lausa kaks põhjust. Esiteks ma arvasin, et Keskturul võiks olla parem erinevate teede valik kui poes ja teiseks tahtsin ma kaltsukalettidelt ühte kampsunit leida.

Turul oli tõesti suur valik erinevate kirjadega teesid: rohelised, mustad, kirjud, punane. Ma ostsin musta tee. Sri Lankalt. Ei midagi erilist. Oleks ikka võinud punase tee osta, aga ma ei tea, mis see on. Tundub, et sel korral ma nii ruttu uut kohvipakki ostma ei lähe, sest teede maailm on hoopis mitmekesisem.

Kaltsuriiulite kammimist alustasin 30 sendistest. Suht kohe leidsin mustad teksased. Täiesti korralikud, ei mingeid kandmisjälgi, minu number, normaalse värvlikõrgusega, sirge säärega, veniv teksa, tundmatu firma Daniels. No ma ei saa ju selliseid pükse ostmata jätta! Otsustasin, et võin ühed teised plekiga teksad ära visata ja siis on ost õigustatud.

Järgmisena leidsin samast hunnikust eesti Reservedis toodetud naturaalnahast jaki. Ei, ma ei taha endale nahkjakki, aga see maksis 30 senti ja selles on suur hulk korralikku nahka ja ma tahan juba ammu endale pärisnahast seljakotti, aga ma ei ole saanud, sest naturaalsest nahast kott pole loomasõbralik. Aga kui ma õmblen koti ringi vanast ja kantud nahkjakist, siis ei ole ju enam nii rõlge, onju? Ma proovisin seda jakki korraks kodus selga ka, tekkis küll jõhkrutseja enesetunne, väga nahalik nahk, kohe aru saada, et kedagi on nülitud. Selline nilbevõitu naistejakk, aga hea helepruun nahk. Ma paar aastat tagasi õmblesin vanast jakist seljakoti  ja laps kasutab seda siiani. Mul juba mõte jookseb.

kampsun

See mu modellipoos on nii imelik, sest ma ei viitsinud pildistamisega pikalt möllata, vaid panin fotoka aknalauale ja üritasin kaadrisse mahtuda. Kampsun + teksad = 80 senti.

Igatahes leidsin ma mõned hunnikud edasi 50 sendise triibulise kampsuni. Samas hunnikus oli väga ilusaid kleite 36-38 numbris naisele. Talvel ei toimu välitingimustes kaltsukas erilist poodlemist ja kaupa on rohkem valida. Ma sortisin kaltse kinnastega, et külm poleks. Kuid mu uus-vana kampsun on rootsi firma Twilfit kaubamärgiga mingist mittesünteetilisest materjalist, aga ma ei tea mis materjal, äkki puuvillane. Igatahes ei muutu see kunagi topiliseks, vaid 10 aasta pideva kandmisega kulub ära. Mul kunagi oli üks kampsun sarnase tundega. Aga mu uuel kampsunil on huvitav suure auguga krae lõige, mis teeb ta eriliseks. Ma olen rahul.

8 comments

  1. Midaa!? Eesti Reservedis toodetud nahkjakk?
    Olen vist midagi maha maganud, paluks selgitust miks ja millal Reserved meie omaks sai? Ja kui viitsid, õpeta mulle ka kuidas pärisnahka kunstnahast eristada 😉

    Meeldib

    • mõnele küsimusele 1 lihtne vastus – seal oli sees silt, kus oli puhtas eesti keeles kirjas, et naturaalne nahk.

      aa muidu võib vahet teha näiteks haisu järgi, kui nuusutada. ja naturaalsel nahal on karvade kasvamise augud sees, selline imelik ebaühtlane struktuur.

      aga ma nüüd isegi vaatasin järgi mis maa firma see reserved on, poola, ma olen nii üllatunud. seepärast tunduski nagu oma 😀

      Meeldib

  2. 80 sendiga saab ka korraliku tee
    mitte ainult korralikult riidesse.

    Üks müüt, et hea tee tuleb Indiast Sri Lankalt, vajab selgitust.
    Hea tee õige hinna ja kvalideedi suhtega tuleb tegelikult Venemaalt.
    Jah, kuulsite õigesti, Venemaalt, kus hea tee on aegade algusest
    au sees olnud, ka kõige vaesemat rahvast petta ei ole võimalik.
    Seepärast uus valitsus aastal 1917 võttis vastu teedekreedi.

    Kus on meie uue valitsuse teedekreet? Niitke muru ja keetke?

    Manjana ülendas mind oma troonide mängus trolliks!
    Ma olen siin juskui uuesti sündinud – nii äge roll 🙂

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.