Fantaasiad parima blogipeo teemadel

Siin ja seal on räägitud erinevaid ideid, milline võiks olla ideaalne blogipidu, et arvajale meeldida. Marimell tegi ka küsitluse, kus sama teema. Ma ei viitsi hetkel küsitlustele vastata, aga mulle meeldib pakkuda erinevaid lahendusi esitatud probleemidele. See, mis ma järgnevalt kirja panen, on pigem fantaasia, kui ettekirjutus, mida Mari-Leen järgmine aasta kindlasti järgima peab.

Eelmises postituses ma sõnastasin ära, mis on selliste ürituste eesmärk – tuua kokku sarnase hobiga inimesed, et nad omavahel suhelda ja mõtteid vahetada saaks. Kui keegi sellele vastu vaidleb, siis teda ilmselt ei huvita see pidu ja tema eelistaks oma auhinna postiga kätte saada. Ehk auhindade jagamine on lihtsalt hea põhjus, kuidas need inimesed kohale meelitada.

Lähtume mõttest, et inimesed tulevad kokku ja peaksid omavahel suhtlema. Nagu me kõik teame, siis keskmine eestlane ei ole eriline suhtlemiskunn. Seega peaks suhtlemist kuidagi soodustama. Lihtne ja töötav viis on inimestele alkoholi anda. Kuid kõik ei taha alkoholi ja tegelikult ei pea ma eriti  alkoholireklaamist.  Seega peaks olema muid meetodeid kuidas inimesi suhtlema panna.

Teine lihtne asi, mida poolvõõraste inimeste huviklubide kokkusaamistel tehakse, on nimesildid. No ei pane ju alati nime  ja nägu kokku, silt teeks selle töö ära. Lihtne ja odav. Silte ei pea isegi ettevalmistama, igaüks ise kirjutab ukse peal kätteantud sildile.

Sel aastal koosnes peoruum kahest väga eraldatud korrusest. Põhimõtteliselt tore, aga suhtlemist see ei soodustanud. Kui inimesed panna istuma laua taha, millel on söök ja jook, siis nad sinna ka maha istuvad ja ainsad, kellega nad suhtlevad on paar lähemat naabrit. Kuidas paigutada istumiskohtasid ja toitu-jooke nii, et kõigil oleks mugav ja asetus soodustaks suhtlemist, mitte pika laua taga istumist, peaks toitlustajatel teada olema. Sel aastal alumisel korrusel eriti istuda ei saanud ja toit oli seal lettidel, kust seda toomas pidi käima, see natuke soodustas suhtlemist. Kuid mõlemad korrused olid päris hämarad, mis on hea purjus inimestele öösel. Ma pakun, et blogijatele meeldiks kaugemale näha ja seepärast oli kenasti valgustatud Wabaduse kohvik parem, kui ööklubi, aga Wabadus oli jälle liiga väike ja inimestel ei olnud liikumiseks eriti ruumi.

Nüüd idee, mis lähtub sellest, kes blogiüritusele kohale tulevad – noored naised, kelledest paljudel on väikesed lapsed. Sellisel üritusel võiks olla eraldi ruum lapsehoiuks, koos lapsehoidjatega, kes nendega mängivad ja näomaalinguid teevad. Tüüpiline sellistel üritustel ja ka lapsed saavad omavahel tuttavaks. Kuigi peo algusaeg oli jube hiline lastega seltskonna jaoks.

Ürituse sisuline pool. Praegu oli ürituse ainuke avalik meelelahutus auhindade jagamine. Ma ei tea, kas auhindamise intekatega pikemaks venitamine oleks hea mõte. Sel juhul võiks olla auhinnastamine eriti pikk ja vaheaegadega, kus on etteantud ajakava, mis kell millised teemad jutuks tulevad. Siis saavad erinevate teemade inimesed end õigel hetkel õigesse kohta orgunnida. Kuid ega blogijad ei taha ju eriti laval seistes kõigi ees mikrofoni imelikele küsimustele vastata. Mina vast tahaks, aga Ženja hoidis minust mikrofoni kaugel, juu ta kartis ise.  Et see küsimuste vastamiste asi võiks kuidagi eraldi näiteks istudes mugavas laiemas juturingis olla.

Kuidas veel inimesi suhtlema panna? Ilmselt mingite mängudega. Mina ei ole eesti pulmades orgunnitavate liikumismängude pooldaja. Kuid näiteks viktoriin blogimise ja blogijate teemal võiks täitsa huvitav olla. Selle käigus saaksid blogijad meeskondi moodustada, ennast ja teisi tutvustada.

Üks idee oli mul veel. Et erinevate teemade blogijatele võiks olla kohtumiskohad. Näiteks needsamad toidulauad, kust sööki võtmas käiakse. Noh sportijatele oma värk, beebide ja väikeste lastega, kultuursed ja loominguvärgid eraldi. Mis ei tähenda, et teised ei võiks seal käia, aga samas oleks võimalus, et leiad mõne omasuguse. Tikker muidugi arvaks, et saurustele peaks oma laud olema. Põhimõtteliselt olen ma sellega nõus, aga kurb värk on see, et ma olen seal vist kõige vanem. Eilsetest auhinnasaajatest olin ma vist küll kõige vanem ja saalis olid must vanemad vaid Anu Saagim ja fotograafid.

Selle pildi tegi vist Pille Väljataga. Siin me põlvitame Tikriga VIP laua ees, et kuulata, mida Ritsik ja Kai räägivad. Vaevalt, et keegi pika heleda kleidiga põrandal põlvitama oleks nõus.

Kas sellisel üritusel peaks olema ka tantsuruum? Võiks küll olla, ma kellegi blogist lugesin, et ta oleks ka puusa nõksutada tahtnud. Selles vanuses ei tohiks ju naistel omavahel karjakaupa tantsimises probleemi olla. Mehi ju EBA-l eriti pole. Popim meesblogija on ju sisuliselt beebiblogija.

20 comments

  1. Lihtsalt suurest huvist küsin, kui vana sa oled? Ise olen siin ja seal rääkinud, et 40+ kategooria peaks ikka ka olema, aga see mõte ei ole kusagil edasi idanema hakanud. Isiklikult tean paljusid 40+ kirjutajaid (ja väga lahedaid), kes iial ennast sellisesse kohta kirja ei pane ja võimalik, et ei tuleks ka kohale. Aga nad on täiesti olemas.
    PS. Ma olen peale laupäeva nüüd siin kindlasti igapäevane lugeja.

    Meeldib

    • Ma olen 47, aga ma ei taha vanurite gruppi. sama hästi võiks siis ka paksude grupp olla, ma pole süüdi, et ma siis sündisin. ma loen hea meelega just vanemad blogijaid, aga ega noored ju ka süüdi pole, et neil elukogemust pole, selle eest on nad elutervemad.

      Liked by 1 person

  2. Vanurite kategooria… kõlab nagu poolemeelne tänapäevases kontekstis. kuigi sauruste kategooria oleks äge.

    samas oleks huvitav uurida hääletajate ja blogijate vanuselisi seoseid ning seda puht uudishimust.

    kindlasti on olemas seosed blogi sisu ja lugejate sihtgrupi vahel. mida varialikum ja sõnaosavam on blogi, seda suurem on tõenäosus, et lugejad on erinevatest vanusegruppidest jne. põnev igatahes. peaks ülikoolidele tegema ettepaneku uurimisteemade osas. saaks palju ainest.

    Häid mõtteid ja jätkuvalt head sõnaosavust!

    Meeldib

  3. Lugesin Miiu blogist head kommentaari teemal fantaasia blogipeost. Kopin selle häbitult siia ka, tundub, et teema hakkab idanema:

    Paljudes valdkondades tunnustatakse inimesi nö aastaseminari raames. Miks mitte minna hoopis “glamuursete” ürituste pealt üle asistele üritustele, kust reaalselt inimesed midagi kasulikku ka saavad. Toimuksid huvitavad ettekanded, töötoad jms. Uued noored blogijad saaksid tutvuda vanade tegijatega, küsida nõu jms. Muu hulgas jagataks ka tunnustust!

    🙂

    Täiustan võõrast fantaasiat, et hiljem oleks siis muidugi afterparty, kus kõbusamad saavad jalga keerutada ja rahulikumad pereinimesed ei pea end millekski sunnituna tundma.

    Meeldib

    • See on hea mõte, ma ka mõtlesin selle peale, aga siis on kole palju aega ja ruumi vaja. Näiteks suvepäevi kuskilt turismitalus.

      Meeldib

  4. Novat, kargas FB-s enda pilt ette ja hakkasin vaatama, mis värk on, leidsin selle postituse 😀

    Rõhutan veel kord, SAURUSED on minu jaoks alajaotus blogijatele, kes on bloginud KAUA, nt 10+ aastat. VANUSEGA ei ole sel pistmist muud, kui et tõenäoliselt ei hakata siiski blogima vanuses 10, enamasti, vaid pigem noh… Täiskasvanuea liginedes? Õigemini, paljud noored ja teismelised blogivad, aga kauaks? Sellist jätkusuutlikku blogimist, nagu meie sinuga ja Ritsik ja Daki ja… Noh, saad aru. Sestap jah, oleks seal tõenäoliselt kandidaadid pigem 20 teisest poolest alates.

    Ja AINUS põhjus, miks ma seda sauruste kategooriat mainisin, on see, et ma sobituks sinna kenasti ja oleks mingigi võimalus võita. Ma olen auahne ja edev ja kui ma juba oma blogi kuskile esitan ja punased stilettod ostan (aga sellega on muidugi ka ikaldus, käisin täna proovimas – 41 on väike ja 42 suur), siis ma tahan võita ka 😀 Ei pea olema esimene koht, aga lihtsalt, noh, et saaks ära märgitud 😀

    Ehk et jah, elublogid… No ma ei jaksa Mallu ja Costanyga võistelda, mul pole motti sinna ennast esitada. Kuhu ma siis veel sobiks? Ei tea, kui oleks ökoblogide kategooria, kas ma julgeks ennast sinna panna? Ökoteemat on mu blogist paraku ehk vaid 1% ja viimasel ajal üldse mitte… Ja ökoblogisid on liiga vähe, neile ei tule nagunii omaette kategooriat 😛 Samas on päris paljud mu lugejad maininud, et tänu minule on nad ka veidi roheliselt mõtlema hakanud ja see on nii äge.

    Mina igatahes tunnen ennast juba ammu täieliku blogimissaurusena ja olen selle üle uhke, aga vanusega ei oska seda kuidagi seostada. Jumal tänatud, et ma olen natuke vanem ja normaalsem kui kümme aastat tagasi. Endiselt on pikk tee minna 😀

    Meeldib

    • Tuleb meelitada terve hulk blogijaid seksiblogisid pidama, siis saab neile eraldi kategooria teha ja vanemad tegijad panevad kogemustega lihtsalt kogu kategooria kinni 😀 Su stilettod sobiksid ka selle teemaga.

      Mul pole huvi end blogimise sauruseks pidada. Mul on kapis 2 dressipluusi ja kruus, mis ma kahel esimesel blogimisvõistlusel auhindadeks sain, siis kui mehed blogimisauhindu jagasid. Neid võistluseid ei mäleta blogijatest vist peale minu enam keegi. Nondel võistlustel auhindu saanud ja võistlenud inimesed enam enamuses ei blogi.

      Kuid 10 aastat blogimist pole ju midagi väga erilist. Näiteks Mallu on ka 10 aastat bloginud. Praegused teismelised siis ei bloginud. Et lõpeks jääks sellest sauruste kategooriast välja alla 25-aastased?

      Meeldib

      • No seksiblogiga on see probleem, et need asjad, millest ma saaks kirjutada, ma ei saaks seda teha oma nime alt, aga anonüümselt kirjutades ei saa minna harja ja punaste stilettodega auhinda vastu võtma, nii et ma pean vist siiski mingi muu väljundi otsima 😛

        Meeldib

        • No aga tee videoblogi. suval teemal. Eestis peavad videoblogisid enamuses väga noored suht põhiharidusega inimesed ja pealegi nad EBA-l ei võistle. mujal maailmas teevad videoblogisid inimesed, kel on midagi öelda ka. Muidugi võid stilettodest ka rääkida, eks teismelistel ole ka vahelduseks huvitav vaadata, mida nende emad riietumisest arvavad 😛

          Meeldib

        • Jeerum, ma ei viitsi videosid vaadatagi (ainult Britti vaatan, sest ta on tore), rääkimata nende filmimisest. Pluss mul on teismelise poisi hääl, mida ma ei kannata kuulata. Nope. Ma olen ikka väga KIRJUTAMISE inimene 😀

          Meeldib

        • Et siis maa külmanud? Ma küll ei mäleta, et sul oleks meeldejäävalt imelik hääl olnud.

          No siis tuleb sul käituda nagu enamus blogijaid, kes kuulsaks saada tahaks – kirjutad kui kehvasti sul läheb, kuidas su kommenteerijad sind vihkavad ja mida su lapsed imelikku teevad 😛

          Meeldib

        • Seda virisemist ma harrastasin mingid aastad blogimise algusaegadel, siis oli lisaks ka peo- ja seksijuttu. Aga siis tuli rasedus ja igav pereelu, ei osanud enam avalikult probleeme lahata – viimased x aastat on mu blogikuvand olnud lootusetu optimist. Tiba veider vist oleks jälle virisema kukkuda.

          Arutasin just sõbrannast kaasblogijaga, et meil üsna sama teema – kasvavad lugejanumbrid on ühest küljest meelitavad, aga samas liiga kuulsaks saada ei taha, sest siis tulevad heiterid, kellega ei viitsiks üldse diilida. Samas EBA-l osalemine mind vaevalt et kuulsamaks teeks – keskmisele inimesele on mu blogi siiski üliigav lugemine, kes see jõuab koristamisest lugeda. Igatahes mitte heiterid 😀

          Küll ma midagi välja mõtlen järgmisel aastal, et kandideerida 😛 Mul peaks olema päris palju lugejaid, kes eriti teisi blogisid ei loegi, aga kui ma neil enda poolt hääletada paluks, nad ilmselt teeks seda. Kuni ma Malluga võistlema ei pea, seni on lootust 😀

          Meeldib

        • Ma olen EBA-l osalemisega uusi lugejaid saanud, ma ju näen, kust klikid tulevad. Kõik tunduvad kenad inimesed olevat 😛
          Minu lugejad ilmselt ei tunne sind ka, sest eelmises postituses ma su reklaami alustasin ja sind klikitakse sama hästi kui õhtulehe pildigaleriid. Sinu blogist on siia jõutud viis korda vähem.

          Meeldib

    • Mis täiskasvanuea poole, ma hakkasin ikka 12aastasena blogima, 15 aastat tagasi 😁 Täitsa noor saurus. Või just vana, et uut blogimaailma omaks võtta ei suuda 😁

      Liked by 1 person

  5. Appikene, 40+ kategooria kõlab küll väga diskrimineerivalt !! Blogidel blogija vanuse järgi vahet teha on mu meelest sama, mis näiteks raamatupoe väljapanekut autorite vanuse järgi süstematiseerida. Ja mis müstiline piir see 40 on? Et enne seda oled noor, pärast seda vana? Ma olen kõva 50+, aga vahel tunnen (ja blogin) nagu kolmekümneviiene, vahel jälle nagu kaheksakümneviiene.
    p.s. EBA (nominatsiooni, auhindade jne jne ) vastu puudub mul vähimgi isiklik huvi, blogin niisama omaenda ja sõprade-sugulaste rõõmuks.
    p.p.s. Pille, palun ära võta mu 40+ kategooria vastast vingu isiklikult =)

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.