Edasi esoteerika lainel – feng shui

Eelmine postitus ei teeninud ühtegi kommentaari. Huvitav, kas mu lugejad peavad nõmedaks poolvääriskive või kummalise välimusega isetehtud kõrvarõngaid ja viisakusest ei tahtnud öelda, et nüüd panin küll täiega võssa? Mmm, ei tea. Kuid mul jätkub matk esoteerikalainel. Sel korral on süüdi telekas. Eelmisel korral, kui ma feng shuid uurisin, sai samuti saatuslikuks telekast kuuldud lause, mis jutustas suhete nurgast. Siis ma otsisin seda nurka oma magamistoast.

Igatahes mainis esmaspäeval telekas keegi poole sõnaga jällegi feng shuid ja mulle meenus, et eelmisel korral jäi mul see korteri hiinastamine pooleli. Kuna eelmisel korral tegelesin ainult magamistoaga, siis nüüd tahtsin ka mujal korteris midagi muuta. Nagu mulle kohane asusin kohe tegutsema. Ma ei ole väga korralik kasutusmanuaalide lugeja, mulle meeldib tegutseda, mitte juhendeid sirvida. Jaa-jah, ma tean, et idamaades pole kombeks joosta. Muideks, ma kavatsen selle postituse teha feng shui ratsionaalsest poolest, mitte sümbolismist, mis noortele matemaatikahuvilistele arusaamatuks jääb.

Feng shui on suures osas väga ratsionaalne korteri sättimise õpetus. Kui kellelgi on  komme koguda tagavaraks igasuguseid toredaid vidinaid, mis talle elu jooksul kätte satuvad, võib ta feng shui unustada, sest ta ei ole idamaiseks kodukujunduseks võimeline. Feng shui ei kannata mittemingisugust ebavajalikku vana träna. Ei seda, mis on nähtaval, ega seda, mis on kuskile kavalalt ära peidetud. Sama juttu räägivad ka erinevad psühholoogid – kui sa kannad kaasas vanade asjade koormat, on raske edasi liikuda. Jah, ega paljud inimesed ei tahagi kuskile edasi liikuda ja neile meeldib vanades mälestustes nostalgitseda, kuid see pole minu tassike teed.

Ainuüksi oma magamistoa ülevaatamise tulemusena sain ma mitu kotitäit ebavajalikke asju, mis ma kas ära müüsin või ära viskasin. Näiteks oli mul riidekapi peal palju toredaid asju, mida ma võisin voodist vaadates imetleda. Feng shui ütleb, et kui sa oma kodus kuskil istud, lamad, seisad, siis sulle peab avanema meeldiv vaatepilt, mitte vanakraamiladu. Feng sui jaoks on olulised ka tühjad voodialused ja lõpuni avanevad uksed. Kas teie kodu kõik uksed avanevad takistusteta? Vana maja ustega on üks igavane jama, aga mul oli ka terve hulk erinevaid ebavajalikke asju. Magamistoa ukse taga. Näiteks.

Mu teine omapärane harrastus on seintele igasuguseid pilte riputada. Elutoas ja magamistoas on hästi, seal on mul ainult päris kunst, aga esikus on mul pikad seinad ja ma olen sinna igasugust träni korjanud. Näiteks on mul nõukaaegne seinale riputatav eestikeelne õpetus kuidas neutraliseerida keemiarelva vms. Tsiviilkaitseks kutsuti. Ma arvasin, et see on selline tore asi, mida vaadata ja itsitada. “Ausalt? Miks?” Küsisin ma endalt nüüd pisut täiskasvanulikuma häälega ja sain aru, et mul ei ole vastust. Korjasin seinalt ära üle poolte piltidest, sest ma ei osanud vastata, miks nad peaksid seal rippuma.

Mul on esiku seinal ka koht, kus mul on lapsega koos tehtud fotod. Oma rõõmuks leidsin, et olin need täpselt õigesse kohta riputanud, sinna kus peavadki perepildid olema. Kuid mingis koledas edevusehoos olin sinna riputanud ka pilte, kus ma ennast üksinda hästi tundsin. Kunagi keegi isegi küsis, et miks mul on seinal enda pildid. Tol korral ma ei arvanud, et olen imelik, kuid nüüd jõudis sõnum kohale. Kuna ma saan kodus fotosid printida, vahetasin kohe enda pildid perepiltide vastu.

Nüüd tuleb natuke esoteerilisemat juttu ka. Nimelt avastasin ma kogu korterit pagua kaardi järgi uurides paar ebameeldivat tõsiasja. Esiteks asub suhete ja abielu tsoon lapse toas. Loomulikult on ta jube skeptik igasuguse huugu-muugu vastu ja teiseks on ta veel hullem skeptik koristamise suhtes. Meie suhete nurgas on samahästi kui kakahunnik. Teatasin lapsele kurba tõsiasja ja see jättis teda täiesti külmaks. Põlgus on külm, eksole? Ma nüüd ei teagi, kuidas ma toa nurga roosaga dekoreerida saan, kui ta vihkab roosat värvi 😀

Teine haige tõsiasi on see, et minu teadmiste ja tarkuse tsoonis asub ka naabri peldik. Et kas see peaks seletama, miks mul esoteerika vastu huvi on tekkinud, või on mõni vähem valus seletus ka 😛

Ma ei tea, kas kedagi huvitaks, et ma kirjutaks on muudest feng shui avastustest veel või mitte? Igatahes panen ma siia alla feng shui müütilised tegelased, kelle kohta ma ka juba ühte koma teist tean.

12 comments

  1. Kirjuta ikka veel feng-shuist. Lisaks võiksid ka mõne selgeltnägija-ennustaja juures lasta tarot laduda või kätt vaadata või mis nad seal teevadki 🙂 No päriselt ka, oleks ju põnev lugeda, pealegi oled Sa hea kirjutaja.

    Meeldib

    • Jee, keegi ikka kommenteerib ka!
      Tarode ladumise ja käe vaatamisega tegelen ma ise, kui tuju tuleb, aga sellest kirjutamistuju pole tulnud, mind nõia kuulsus üldse ei veetle 🙂

      Meeldib

  2. Ma vahetasin telepildi operaatorit. Nüüd on mul kanal 12 ja seal avastasin esoteerilise saate(?) Jututuba. Inimesed helistavad kalli raha eest ja küsivad kõiksugu asju. Ning siis ühe ilusa tüdruku kõrval istuvad värvikad vanainimesed teevad huumorit. Hästi lõbus oli kuni sain aru, et naljad on korduvad.

    Mina olen vist feng-shui koha pealt hale juhtum. Minu jaoks on vaated minu vanakraamile meeldivad.

    Muuseas, kõrvarõngastel polnud häda midagi.

    Meeldib

      • Ei tea. Sellele sattusin paar korda päevasel ajal. Mingi vanamees pani seal helistajale karme diagnoose ja heietas mingitest tšakra asjadest. Teinekord üks tädi jagas ingli sõnumeid ja sedaviisi. Ning lõpuks lugesin pisut sellest seltskonnast ja nende vaatajaskonnast saate kodulehelt: http://kanal12.ee/saated/Jututuba.

        Vaba maa – igaüks kulutab oma raha nagu tahab. Ning teised teenivad selle pealt. Isiklikult näen kogu asjas Karistusseadustiku § 209., kelmust.

        Meeldib

  3. Mina näiteks nautisin Su eelmist postitust, aga kommenteerima ma just varmas ei ole. Ning feng shui’st kirjuta kirjuta, tore on lugeda!

    Meeldib

  4. Kirjuta jah, eriti huvitab see, kas muudatuste tegemine mingi selgelt tajutava erinevuse ka tekitas, kas sai parem?

    Feng shuis on hulk erinevaid koolkondi, mis kohati lausa vastandlikke soovitusi annavad. Mõni keskendub tasakaalule, puhtusele ja korrale, teine jälle vidinatele, mida peaks majja kindlasti paigutama (kolmejalgne konnaskulptuur mündiga hammaste vahel esiukse juurde ja kõikvõimalikesse kohtadesse 3×9 tolli pikkuse punase paela otsa kristallid). Aga põhimõte on neil ikka üks ja sama – teha eluruum elamisväärseks ja inimest toetavaks. Turvalisus (kus on voodi, töölaud jne), mugavus, täiesti loogiline süsteem, kui need konnad ja kristallid kõrvale jätta.

    Hundi Ulg, kui vanad asjad Sulle meeldivad, las nad siis olla – sel juhul pole nad ju kuidagiviisi prügi, vaid väärtus. Prügiks muutuvad vanad asjad siis, kui Sa nende olemasolu endale usutavalt ära ei suuda põhjendada.

    Meeldib

  5. Nagu eelmises postituses kirjas, siis mulle meeldib idamaiste müütide maailm ka. või noh – pakub sügavat huvi. kõik need kristallid, müütilised loomad ja muud vidinad. mulle ei meeldi need väga tänapäevased hallides toonides kodud, kus inimesed magamas käivad ja mis meenutavad pigem kallihinnalist haiglapalatit, mitte ruumi kus inimene mõnuga elab.

    Meeldib

    • Müütidel ja müütilistel elukatel on mõtet küll. Aga ainuüksi sellepärast kristalle ja parte ka konni ja elevante ja (jätka ise) kõik kohad täis riputada, et “raamatus oli nii kirjas”, on mu meelest mõttetu. Rituaal, mille tähendust ja mõtet ei tea, on ju tühi. Aga seleta see rituaal või element enda jaoks lahti ja palun väga – mõtet on äkki küll ja küll ning feng shui hakkab imesid tegema.

      Naljakas on lugeda raamatuid, mis igal leheküljel kordavad üle, et kui koridoris energia voog on liiga kiire, riputa 3×9 tollise punase paela otsa kristall. Aga mida teha siis, kui koridori ei olegi? Olen oma üürikaga väga hädas olnud ja seda ka feng shui abiga üritanud elamiskõlblikuks muuta. Midagi on nagu natuke paremaks saanud, aga kõige õigem lahendus oleks siit ära kolida, feng shui ei suuda ka kõiki puudujääke lahendada.

      Feng shui vanemad käsitlused on igasuguseid uskumusi täis. Sedatüüpi uskumusi, nagu meil 13 ja reede või musta kassi kohta. Samas on need võõra kultuuri uskumused ja müüdid, kui neid sügavamalt ei mõista, pole neil ka mõju. Mõista aga oleks huvitav. Nii et päris huvitav kultuuriline ekskurss! Edu!

      Meeldib

  6. Night Chat on öösiti, need on kaks täiesti erinevat saadet. Päevasaade on ametlikum ja seal saatejuht suurt ei räägi, ikka tervendajad ning ennustajad. Night Chat on meelelahutus, seal on sinatatakse jne. Teen mõlemat saadet.

    Meeldib

    • No näed kui hoolikas su blogilugeja ma ikka olen (olin) – saate ajasin segamini, aga enamvähem panin asjaga täppi, kuigi ma kumbagi saadet näinud pole 🙂

      Meeldib

Kommenteerimine on suletud.