Minu uus hobi, mis võib hulluks kätte ära minna – pärlid

Jumal õnnistagu juutuubi ja google on tema prohvet! Päriselt ka. Kui neid kahte ei oleks, oleks mu maailm palju vaesem. Neid saab ka kuritarvitada ja lihtsalt enda lõbustamiseks kasutada, aga soovi korral võib tänu neile õppida selliseid asju, mille jaoks vanasti oli vaja eraldi koolis või kursustel käia.

Viimased kaks nädalat olen ma juutuubist vaadanud mida kõike saab teha väikeste värviliste pärlitega. Juba kevadel, kui ma traadiga kõrvarõngaid hakkasin tegema, puutusin ma pärlimaailmaga õrnalt kokku. Kuid siis ma kasutasin korraga ainult ühte poolvääriskivi, mille ma sobivasse kohta riputasin. Lihtne. Kuid te ilmselt ei kujuta ette milliseid võimalusi veel on olemas. Mina küll ei teadnud. Kuna te ise ei viitsi googeldada, siis ma tegin seda teie eest. Vot selline näeb välja sõna “beading” googeldamise pildilehehekülje osa:

Pärilitest tehtud asjad
Pärilitest tehtud asjad

Ma ei tea kuidas teiega, aga mind see pilt erutab. Kuid ma tean, et ma pole maailma kõige kannatlikuma loomuga inimene, seepärast ma kõike seda teha ei viitsiks, aga natuke kindlasti, sest tänu juutuubile pole see üldse keeruline.

Mul on kodus terve hunnik väikeseid plastist pärleid, sest lapsele kunagi sünnipäevaks kingiti kaks laste käsitöökomplekti. Kuna teda üldse käsitöö ei huvita, sain ma need endale. Seal komplektis oli kaasas ka natuke tamiili, mis sai ammu otsa. Neid päritöid tehakse erinevate materjalidega. Tamiili kasutatakse siis, kui kõik on tehtud ainult pärlitest. Veel võib kasutada traati ja punuda erinevate paelade ja niitidega. Juutuuberdage “macrame” ja tulemus on samuti hulluksajav. Lillepotihoidja ja öökull on lapsukesed võrreldes kogu ehtemaailma makrameega.

Kust saada korralikku tamiili? Pärlipoest kindlasti mitte. Need on meil väikesed, kuna Eestis ei jagu ühelegi hobile piisavalt inimesi, et spetspoega edukalt majandada. Aga kalamehi on meil palju ja nemad kasutavad ka tamiili. Nii ma Sikupilli jahi- ja kalameeste poodi läksingi. Millegipärast olid tamiilid leti taga ja ma pidin ühelt müüjalt küsima, küsisin kõige peenemat. Ta andis mulle ühe ja ütles, et ta isegi ei näe, kui peenike see on. Ma õnneks nägin. Ma rääkisin talle, et ega ma kala ei püüa, et mul on seda pärlite jaoks vaja. Ma täpselt seletama ei hakanud, mainisin aint, et peab vastupidav olema ja peenike, et see on selline käsitöövärk, mitte lihtsalt need pärlid, mis kaelas ripuvad, nagu tema arvas. Mu tamiil peaks nüüd vastu pidama 2,5-kilose kala, tundus pärlikestele sobivad küll, arvasin ma. Instagrammi pildil on see tamiilirulli pilt ka, maksis kolmeka.

Pärast ma kodus uurisin, et neti käsitööpoodides nii peenikest ei müüdagi. Ma olen kindel, et sain parema kauba, kui neil välismaa naistel, kes juutuubis maruilusaid asju teevad. Vaevalt, et Ameerikas suurlinnades nii palju kalamehi on nagu meil Tallinnas.

Otsustasin, et teen prooviks ühed kõrvarõngad. Need on head pisikesed, saavad ruttu valmis. Kunagi ma ostsin Selverist punased liperdavad kõrvakad, mida ma kanda pole tahtnud. Tundus, et pärlitega nende muutmine on hea mõte. Mõeldud tehtud. Pakun, et tegemiseks kulus mul eile õhtul tunnike. Lisaks pärlitele ja tamiilile on vaja hästi peenikest ja pisikese silmaga nõela, millega neid pärleid kokku “õmmelda”. Mitu korda peab igast pärlist läbi õmblema, et ilusti koos hoiaks. Kuigi mul on aeg–ajalt kahtluseid, et nägemine pole enam see, siis sain esimese korra kohta hästi hakkama, ma arvan. Järgmine kord mõtlen varem välja, mida teha tahan ja proovin midagi ägedamat. Nüüd ma vähemalt tean, kuidas see käib. Kui teil vedeleb kodus näiliselt kasutuid pärleid, proovige ka!

Selveri kõrvakas ja mu tangid, millega traate väänata
Selveri kõrvakas ja mu tangid, millega traate väänata
Valmis kõrvakad
Valmis kõrvakad

11 comments

  1. Sorry, aga sellised asjad mina riputaks kuuse külge pigem 😀 Veits nagu meenutavad nööbikommide pealt kistud värvilisi terasid või kummikomme… 😀 Kõrvas eriti erutavad ei tundu.

    Meeldib

  2. Iga pärl on algselt üks ebamugav liivatera kubemes.
    Seepärast, noored!, ei ole hea mõte seksida rannas.
    Noppid elu lõpuni pärleid siis ja sealt, ja panna…
    pole kuhugi. Pead neid teksadele ja kõrva riputama 😀

    Meeldib

  3. ma ei tee nalja, ma otsin põhjust, et sust lahti saada.
    nali, nali, nali :))) nii traagilises olukorras :(((
    tegelikult, nii ongi, iga pits ja sats ja pärlid
    tagatipus (sic!) sest nabal ja mokkadel need juba on,
    käivitavad igas vanaiinlases alarmi: Jookse mees!!!

    Meeldib

    • ma võin järgmine nädal ainult oma mehelikest ja testosterooni järgi haisvatest iseloomukülgedest blogida, kui see sind aitab 😀

      Meeldib

      • nomaeitea, sa pole veel oma hekki näidanud
        nagu tänapäeval kombeks, mul linki pole,
        aga väga-väga-naist otsides leiaksid,
        seega ei tea kuidas see lõhnab 😀

        Meeldib

        • ma loen teda.
          kunagi pildistasin ka.
          talle hekk meeldib.
          ma ei saa end alasti blogis võõrastele näidata
          mu jaoks on mu keha erootiline.

          Meeldib

        • Alastus (pildis) ei ole erootiline,
          see on reaalsus, tihti üsna rõve.
          Erootika on meie peas, mitte silmades.

          Tee porgandi häält ja näita säärt,
          ukse vahelt, vot see on erootiline!
          Sest kohe hakkab minu ajus midagi keema
          ja kujutlusvõime loob sinust erootilise
          jahisaagi, mida võiks üritada 😀

          Sama asi on aksessuaaridega,
          mitte ükski jahimees ei vahi, mis sul
          sõrmes, nabas, ninas või kõrvas/kürvas on.

          Meeldib

Kommenteerimine on suletud.