Käisin Perekooli lugemas

Eveliis kirjutas, et Perekoolis pidi blogidest palju põnevaid jutte olema ja ma otsustasin, et lähen ja kaen ka perra. Tõestamaks, et ma pole ammu Perekooli sattunud, pakkus netilehitseja “pere” sissetrükkimise peale retseptilehekülge perenaine.ee.

Kui mina veel noor olin ja titega kodus sitsisin, oli Perekool kodanlikult kombekas koht, ülevõlli nalja üldse ei saanud. 18 aastat tagasi naljaninadel arvuti ja interneti jaoks raha ei jagunud ja isegi delfi kommentaariumis käisid vaid intelligendid asju arutamas. Mingi hetk sai too majandusauk otsa ja kõik suva joped soetasid arvutid ja vot siis läks andmiseks! Mida aasta edasi, seda kuumemalt. Nüüd teavad kõik, et kui tahad ennast normaalse inimesena tunda ja natuke nalja saada, tasub Perekooli lugema minna.

Kuna ma täna tahtsin teada, mida blogijatest räägitakse, avasin rubriigi “ajaviitejutud“. Lisaks igasugustele konkreetsetele teemadele ilu ja elu kaunitest külgedest, räägitakse seal ka erinevatest telesaadetest ja -seriaalidest. Täpselt samasugune teema on ka blogide kohta. Ja blogijatest rääkimine toimubki nagu suvalise välismaise seebikangelaste teemaline arutelu. Ainus vahe, et päris näitleja ei tule kunagi Perekooli selgitavaid vastuseid kirjutama, aga blogijad tulevad.

Ma kõiki 10 lehekülge veel lugeda pole jõudnud ja ilmselt ei jõua ka, aga rahulduse sain juba kätte. Võrreldes nendega, kellest seal kirjutatakse, läheb mul ikka jube hästi! Ma loen järjepidevalt enamust neist blogidest, mis seal peksa said, aga millegipärast on minu ette tekkinud kujutluspilt hoopis süütum ja ilusam, kui see pilt, mida perekoolis maalitakse. Ju noortel emadel on sisse-elamine ja üledramatiseerimine paremini käpas kui mul.

Eriti üllatas mind kui nad hakkasid rääkima, et Lipsukese elu on täielik sasipundar. Lipsukest ma ei loe, aga kas ta siis tõesti kirjutabki endast nii? Mul on ka juba mitu päeva tuba koristamata ja on olnud aegu, kus ma vihkan kõiki inimesi või vähemalt kümmet, aga oleks ikka väga imelik, kui ma sellest blogiksin. Ilmselgelt olen ma fassaadiblogija, kes varjab lugejate eest oma elu räpaseid külgi, eksole 😀 Aga vastutasuks elan ma õndsas rahus ilma, et keegi minust perekoolis kirjutada sooviks.

Nädal tagasi kohtusin Levikas improõhtul ühe tüdrukuga, kes ütles, et ta on mu blogi lugenud, et ta on ka ise bloginud, blogiks veelgi, aga tal on mure, et ei tea, kus on see piir, mida tuleks blogimisel jälgida, et asi lappama ei läheks. Täna perekooli lugedes sain aru, kus see piir asetseb. Kui sa pead blogi stiilis, mida pakutakse telekas reaalitišõudes ja sisseostetud seebiseriaalides, siis inimesed arutavadki sinu eraelulistel teemadel. Kui lihtsalt heietada lahti parasjagu peas ringi keerlevad teemad, siis ei hakka keegi neid kuskil üle korrutama ja kritiseerima.

Ma blogin seepärast, et mulle meeldib kirjutada. Tihtipeale aitab see mul mõelda, mõnikord end lihtsalt välja elada või millagagi edvistada. Ma kirjutan teemadel, mida ma räägiksin ka endale meeldivate inimestega. Ma ei räägi päriselt ka sõbrannale oma koristamata toast ju ja ma eeldan, et tema mind sarnaste labastustega ei vaeva. Kõik blogijad ei pea kirjutama staarblogijaga sarnasel beebiblogi teemadel, see ei ole rikkaks blogijaks saamise valem. Ei pea ju nii kirjutama, et kõikidel oleks huvitav lugeda. Peaasi, et endal oleks huvitav kirjutada. Ja miks ei või kirjutada positiivselt? Kes mind ikka kiidab, kui ma ise seda ei tee? Ärge kirjutage endast halvasti, siis pole ka teistel miskit kehva kosta. Enesesisendusel on suur jõud – mõjub nii endale kui teistele. Õues on ju kevad ja kohevarsti on kõik lill!

jaljed

Kuidas nii, et koer astub liivale ja küüs jätab augu, aga käpp jätab muhu? Sest käpa põhi on karvane?

14 comments

  1. Ma kohe käisin lugemas mida siis kirjutatakse..uudishimu ju nii suur..pole üldiselt mitu aastat perekooli süvenenud just sp et ei osata käituda 😀😀 jaaa seebiooper missugune..aga las koerad hauguvad..tegelikult ei peaks kedagi huvitama mida temast seljataga räägitakse…niguinii ei vasta kõik tõele ja kes tõe pähe võtab on ise paras ullike.

    Meeldib

    • hull seebiooper, annab ladina-ameerika mõõdu täiega välja, eestis selliseid veel ei filmita 😀

      mind on küll alati huvitanud, mida minust seljataga räägitakse, see on ju ülipõnev! aga perekooli ma oma nime all küll enda kohta käivaid asju kommenteerima ei läheks, see teeb ju seebiooperi veel värvikamaks. isegi siis, kui mõni kiidab, et näe kui ilusti nüüd ütles.

      Meeldib

      • Mina kommenteerisin küll oma nime alt aga ajendas mind seda tegema hoopis ettevaatlikus. Seda seetõttu. et mõni aeg tagasi leidus üks hakkaja neidis, kes siin-seal minuna esines ja seda üldse mitte toredas võtmes. Kui ma juba lugesin, et keegi enda meelest mingeid minu vastuväiteid ära tundis, siis tekkis tunne, et parem oleks ruttu ise konto teha ja reageerida, et kui hiljem peaks keegi ehk välja ilmuma ja tõesti üritama mind kujutada, siis on sotid vähemalt selgemad.

        Tegelikult mulle isegi meeldib näha kui blogijad ka sellistes teemades sõna võtavad. Seda küll seniks kuni asi jääb diskussiooni või küsimustele vastamise piiridesse. Need piirid on minu jaoks muidugi üsna hiljuti avastatud, sest aegadest, mil ma solvunult oma blogis soiguda võisin, ei ole just väga palju möödas .. 🙂

        Meeldib

        • Päriselt v? Nii väike Eesti ja juba hakatakse salaja teistele varikontosid tegema.
          Keegi allpool kirjutas siia, et tehakse reality saadet blogijatest, mis on iseenesest täitsa huvitav mòte, kuid ilmselt Eesti on selleks liiga väike, selle saate vaatajaskonna suurusest rääkimata…

          Meeldib

        • varikonto on juba identiteedivargus ja karistatav :O
          Julge sinust seal kommenteerida, kui ikkagi vastu pead antakse, ma ei julgeks.

          Meeldib

        • Ah, eks nad nagunii annavad 🙂 Kommenteerin ma või mitte.

          P.S Ma tahtsin tänada selle eest, et sul nii pikk blogroll on! Passisin täna öösel 4h ärkvel (mitte vabatahtlikult) ja sisustasin aega sealt erinevate blogide lugemisega. Leidsin üsna mitu, mis sümpaatseks said 🙂

          Meeldib

        • wordpressis on kehv neid blogide nimekirju teha, olen üritanud sinna neid panna, kes mul kommenteerinud on. mul on blogspotis pikem blogide nimekiri, sest seal reastab viimaste postituste järgi ja näitab jutu algust ka (et kui veel mõni unetu öö tuleb): vasak.blogspot.com

          Liked by 1 person

  2. Kolm on kohtu seadus, kaks pikka kommentaari on netiavarustesse kadunud, ilmselt peaks vihjest aru saama, et läks jahumiseks.
    Ühesõnaga ma leidsin end mõttelt, et kui huvi blogijate vastu on nii suur, siis huvitav, et mõni produktsioonifirma pole juba Blogijate realityt teinud. Norras täitsa jookseb sihuke show, pole küll ise vaadanud, aga noh juttu jagub kõigile ja kõikjale. Ma olen kindel, et Eestis oleks nii huvilisi vaatajaid kui huvilisi osalejaid (feim tuleks praktiliselt pingutamata kätte!). Kõigil oleks meelelahutust!

    Ja siis veel Lipsukesest. Ma ei loe teda igapäevaselt, kuid sasipundart seal küll pole täheldanud. Pigem oma vanuse kohta tegusat ja tragi naist, asjalikku naist, kel on suhteliselt hea kirjutamisestiil. Maitsed on aga erinevad nagu aru saada on, nii ka arusaam sellest, kuidas blogija kirjapandut tõlgendada.

    Igatahes Perekool on meelelahutus. Nagu blogid. Realityd. Ja kollane ajakirjandus. Ise toidame, ise peame taluma kriitikat. Vsjoo.

    Meeldib

    • ära kutsu kurja kaela! eestis on vähemalt 1 reaalitis osalenud naine ennast ära tapnud ja väidetavalt selle pärast. kuulsus ei pruugi alati tore asi olla ja meie blogijad on päris õrnad. praegune perekooli kuulsus on võrreldes teleka kuulsusega tühiasi.

      Meeldib

      • Tõsi. see oli mul juba meelest läinud, et telekakuulsus ei ole naljaasi ja kurvad tagajärjed on täitsa olemas.

        Meeldib

  3. Häbi natuke on aga ma sirvin Perekooli foorumeid üsna regulaarselt. Mitte küll küsimustele vastuste otsimiseks (kuigi lasteasjade kohta olen sealt hüva infot leidnud küll) vaid meelelahutuse mõttes. Mõned teemad seal on end juba huumoriklassikasse raiunud ja mõned veel teel. Ennast paneb nii mõnigi teema tundma kui tulnukas teiselt planeedilt aga nalja vähemalt saab.
    Ma Lipsukest päriselt ei tea/tunne aga arvestades kui nooruke ta on, tundub ta igatahes väga tragi.

    Meeldib

    • ma perekooli lugemises ja ka kommenteerimises küll midagi häbenemisväärset ei leia. ma kui satun, veedan seal ka pikemalt aega. näiteks peresuhete osakond on kohati väga lõbus.

      Meeldib

  4. ma loen kogu aeg perekooli. iga jumala päev. see on mu elu huumoriallikas nr. 1, konkurentsitult. ammendamatu varasalv!

    (PS ma ei võta tõsiselt mitte ainsatki sõna ega mõtteavaldust sellest foorumist, sest ise ma käin seal niisama trollimas, täiesti teadlikult, ja ma arvan, et ma pole ainuke.)

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.