Kas tapetud siga on lihtsalt vastikult haisev lihakäntsakas? Sööme ära?

Ma üritan igapäevaselt end uudistega kursis hoida, kuigi see on väga raske. Vaimselt raske. Alates juuli lõpust tehakse pidevalt uudislugusid sigade katkust ja loomade karjakaupa tapmisest. Viimase nädala kõige kuumem uudis rääkis kuidas too auk, kuhu need laibad aeti, oli halvasti kinni aetud. Kari ajakirjanikke jooksis filmima ja pildistama maapinnale tulevaid sealaipu.Täna nägin ise noorukest tütarlast metsateel, kes mikrofon käes rääkis põnevusest silmad välkumas sealaipadest. No nii kuum uudis!

Kuulge, kas meil töötavad ajakirjanikena robotid ja keegi pole neile öelnud, et haiguse ja tapmise puhul on inimlik kaastunne normaalne reaktsioon? Võimalik ka, et tegemist on juba vanade eestlaste normaalse käitumisega, kus koduseale nime ei antud ja silma ei vaadatud, sest tegemist oli veel ringijooksva jõulupraega. Mu arust on praeguste uudiste tase veel kraad kõvemgi, kui vanade eestlaste tuimus. Neid tapetud sigu käsitletakse nagu peoletil halvaks läinud lihatükki. Vastikult haisvat lihakäntsakat, mida enam söögiks tarvitada ei saa, aga mida on nii palju, et ära viskamisega tekivad probleemid. Ja see jälkus haiseb! Rõvedalt haiseb! Kõigil on süda paha! Ja kui uudistesse tehakse reklaamipaus, tuleb Rakvere Lihakombinaat ja räägib kuidas peaks ikka kodumaist siga süüa. Njämm-njämm?

Ma ei tea millised tunded teil tekivad, aga mul on küll tekkinud tunne, et seakatk on konkreetne näide, et inimesed ei peaks sigu niiviisi suurtes lautades kasvatama ja sealiha sööma. See ei ole normaalne, kui kogu lihatootmine võib hetkega jälgiks tapatalguks pöörduda. Eriti ebanormaalne on inimeste suhtumine tragöödiasse. Kui inimene suudab nii ükskõikselt suhtuda suure hulga loomade raskesse haigusesse ja ebanormaalsesse tapmisesse, siis sel inimesel on emotsionaalse intelligentsusega probleeme. Selline ükskõikne inimene võib olla ohtlik ka teistele inimestele.

Ma ei arva, et loomade tapmiseks pidamine ülepeaüldse oleks väga normaalne tegevus, aga seda on ju inimesed kogu aeg teinud ja kui neid loomi heades tingimustes pidada, las siis olla. Kuid tegelikult ei ole inimestel sealiha süüa vaja. Sealihast toidud võib vabalt asendada taimse toiduga, kuigi taimse toidu valmistamine on palju keerulisem kuna nõuab rohkem teadmiseid ja erinevaid toiduaineid. Ma arvan küll, et sealiha söömise peaks ära lõpetama. Ma olen liiga nõrk, et päriselt veganiks hakata, aga sealihata suudan ma küll hakkama saada. No ei ole võimalik sigu niimoodi suurtes lautades pidada. Ja kodusigadesse ja nende haigustesse peaks kaastundega suhtuma.

Tegelikult te ju niikuinii ei julge katkuhaige sea liha süüa, onju? Loobume koos sealiha söömisest! Sigu ei tohi niiviisi karjakaupa pidada.

Burks falafeliga. Kui pildil klikkida, leiad 8 erinevat lihavaba burksi retsepti ja hullutavad fotod

6 comments

  1. Loodan, et sa ei pahanda, ma jagasin Su postitust oma feissi seinal 🙂 Lihtsalt väga samad mõtted mul.. Vegan pole, aga liha ja kala ei söö!

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.