Äriidee – pakun firma teenust. Ja miks te spordiriietes peate trenni tegema?

Lugesin Klari postitust kuidas temale ei sobi kodus töötamine ja – trenni tegemine ja mul lõi peas tuluke põlema. Mulle sobivad mõlemad kodus tehtavad tegevused. Ma üldse ei saa aru, miks inimesed peavad trennis käima, kui trenni võib ju suvalisel hetkel ja ka kodus teha. Eriti kui inimesel on valmidus jõuharjutusi tund aega järjest teha. Teiste higist haisvate kehade ja -trennivarustuse toetus?

Mulle on täiesti arusaamatu, et inimene kasutab pidevalt autot, taksot või ühistransporti ja lisaks käib kuskil jõusaalis või eraldi jooksmas. Ma saan aru, kui vahemaad on suured ja on pidevalt väga kiire ja seepärast on vaja autot või taksot. Aga kui jalutuskäik või rattasõit võtaks aega tund aega, siis milline mõte on eraldi veel tund aega trenni teha? Nii see aeg neil ära kaobki.

55217748Ma usun, et need, kes eelistavad trenniriietes ringi sibamist mõtlevad teismoodi. Ja need, kes maratoniks treenivad või konkreetsesse kohta muskleid peavad aretama. Aga kõik need, kes lihtsalt tahavad end toonuses hoida, neil küll vahet pole. Mu arust. Aga ma ei pidanud sellest kirjutama.

Mul pani peakeses tulukese põlema Klari lause, et ärge soovitage mulle ettevõtjaks hakkamist. Ma ei tea mida ta täpselt selle all mõtles, võimalik, et kogu komplekti alates bürokraatiast ja lõpetades enda käsutamisega, aga mulle tuli mõte, et ma võiksin pakkuda teenust, kus inimene on poolenisti ettevõtja. Et tal ei ole oma firmat ja muret kuidas aruandeid ja muid pabereid vormistada, aga oma ideid ja asju võib ikka müüa. Läbi minu firma. Et tema müüb ja vormistab arve minu firma nimele ja kui raha laekub, maksan talle selle arve palgana välja. Arvestan maha kõik palgaga seotud maksud, minu vaheltkasu ja kannan talle ülejäänud raha üle. Sellist teenust ei paku ju keegi? Nii saaksid inimesed, kes ettevõtjaks ei taha hakata, täiesti rahulikult kodus tööd teha. Aga ma ei tea kuidas sellist teenust reklaamima peaks ja kas keegi seda vajaks? Et kui keegi tahab, siis ma just praegu siin postituses reklaamisin ennast. Ma pärast vaatan, mis edasi saab.

16 comments

  1. see pole tööleping, kuna inimene otsustab ise, kas ta teeb, kuidas ja millal ta teeb. see on koostööleping, kus tuleks kokku leppida, et mida ta müüb ja palju ma endale saan. või noh – sisuliselt on see, et ma müün talle raamatupidamisteenust.

    tegelt ma olen ühe oma tuttavaga paar aastat nii teinud. ta lõpuks tegi oma firma.

    Meeldib

  2. seni, kuni ta ise pole ametlikult ettevõtja ega ametlikult tööl, ei annaks selline mudel talle sotskindlustust. st mitte mingit tasuta arstiabi. (kui ma nüüd mõtlen, mida mulle mu operatsioonid maksma oleks läinud, kui mul oleks tulnud need ise kinni maksta…)

    Meeldib

    • muidugi annab see ravikindustuse. kõik maksud on ju makstud ja kõik, kellelt maksud makstakse, tuleb ka töötajate registris ära registreerida ja kõik nagu suva töölepinguga, aga kubjast ei ela selgas.

      aga see mu mõte on pigem neile, kes tahaksid natuke ettevõtlusega tegeleda. et neil on mingi töökoht, aga käed sügelevad, et veel midagi nokitseda, aga ise firmat ei taha teha.

      Meeldib

  3. Äriidee!? Irwh.. läbi aegade on sama meetodiga lihtlabaseid rahapesu tehinguid toodetud. Ei ole midagi uut siin päikese all.

    Meeldib

    • eks igaüks mõtle oma rikutuse piires.
      ma kohe kindlasti ei mõelnud kellelgi raha pesta aidata. ma valin omi kliente päris hoolikalt.

      Meeldib

  4. ravikindlustuse annab see ainult juhul, kui seda maksta sotsmaksu miinimumkohustuse ulatuses – st kui ta saab vähemalt miinimumpalga ulatuses tasu – aga mis siis, kui algajal ettevõtjal kohe alguses ei ole miinmumpalga jagu tulu? kas siis maksad puudujääva osa sina ise omast taskust, lootes, et ta jõuab millalgi kasumisse, või annab ta selle sulle kuskilt oma varudest, et sina ära maksaks?

    Meeldib

    • no kui tal ei ole miinimumpalga jagu tulu, siis ilmselt ta käib ta veel kuskil tööl või peab teda keegi üleval vms.
      et ma pakun teenust neile, kes tahavad natuke väikettevõtlusega tegelda, mitte ei paku töötutele ravikindlustust. ravikindlustust saab töötukassast näiteks, kui ei ole ühtegi ideed, millega teenida.

      Meeldib

  5. ma pean silmas, et väikeettevõtlusega alustades võib kohe alguses tulu vähe olla, alla miinimumpalga või üldse mitte. või koguni kahjum. kui inimene on ise ettevõtjaks regatud, siis maksab ta sel ajal lihtsalt miinimumpalga pealt sotsmaksu, oma säästudest või aitab tõesti keegi, kes peab teda üleval. aga kui ta ei ole ettevõtjana registreeritud, aga tahab sinu kirjeldatud moel ette võtta, siis tuleks tal nähtavasti kellegi teise käest või oma säästudest raha võtta ja see sinu kätte anda, et sina selle miinimumpalgaks vormistaksid. või teha vabatahtlik tervisekindlustus, ja siis ei olegi seda asjaajamist enam kuigi palju vähem kui tavalisel FIE-l.

    Meeldib

    • ma vaatasin, et on võimalik registreerida end, et abikaasa peab üleval ja saada ravikindlustus, aga aint siis kui sul on pensini vähem kui 5 aastat. kah imelik piirang.

      Meeldib

      • Kas see 5 aastat ei tulnud sellest, et vahepeal oli teemaks pensionieelikute väljavaated tööturul töökaotuse puhul? Sinna kanti läheb ka see praegune võimalus jääda eelpensionile.

        Meeldib

  6. a mis ma õieti silmas pidasin: ma tean päris mitut inimest, kes regasid end FIEks, sest see oli tol hetkel ainus võimalus ravikindlustus saada, isegi kui selleks tuli pea kogu oma sissetulek sotsmaksuks maksta ja hoolimata sellest, et isegi FIE lihtsake aruandlus käis neile peagut üle jõu. selle aruandluse koha pealt tunneks nad kindlasti sinu pakutud mudeli vastu huvi, aga ravikindlustus tuleks sel juhul ikkagi kuskilt välja võluda.

    Meeldib

    • jep, FIE on hull raharöövel.
      ma ei ole erinevaid võimalusi katsetanud, aga ma katlustan, et ravikindlustuse olemasoluks ei ole vaja iga kuu seda miinimum sotsmaksu maksta. ma ei ole selles päris kindel. seaduse järgi jah, on vaja, aga tegelt nende süsteem seda kogu aeg ei kontrolli.

      Kusjuures see on jube nõme, et suvaline inimene ei või ennast haigekassas registreerida, raha ära maksta ja kindlustust saada. neil on selline v’õimalus olemas – ülalpeetavale abikaasale, aga miks keegi teine ei võiks, on täiesti arusaamatu. peaks selle küsimusega tegelema, poliitikud pole ilmselt selle peale tulnudki, et on hulk inimesi, kes seda just nii vajaksid. ilma, et nad fieks hakkaksid.

      kindlustusfirmad pakuvad ka ravikindlustust. tegelikult saaksin ka mina oma firmaga sellist teenust pakkuda, see ei ole kuidagi seadusega piiratud. kuigi ma seda selle postitusega ei mõelnud. ma arvan, et ravikindlustuse teenust ma pakuks ainult headele tuttavatele, kui neil oleks väga vaja. ja kuna seaduses on nõme auk.

      Meeldib

  7. Nomaeitea,
    aga kui selle protseduuriiga tehakse sulle aastaarunnne,
    sulle sobivaks, siis isegi mina oleks nõus 😀

    Meeldib

Kommenteerimine on suletud.